Bakan Ersoy, Ahşap camiler için UNESCO'ya başvuru hazırlığı olduğunu da belirterek, "Gordion Antik Kenti UNESCO'daki 20'nci kalıcı mirasımız olarak yerini aldı. Bir dosyamız daha var. Ülkemizde çok fazla değerler var. UNESCO Kalıcı Miras dosyaları çok dikkatle hazırlanması gereken dosyalar. Birkaç yıl süren çalışmalar gerekiyor. Çünkü listeleri verdiğiniz zaman yedek liste verme şansınız yok. Dosyalar girdiği zaman sonucu alması gerekiyor. Gordion'da bunu hak eden bir yerimizdi ve dosya pozitif sonuçlandı. Bir dosyamız daha var çok yoğun çalıştığımız. Ahşap camiler ile ilgili. Şimdilik bu kadarını söyleyeyim. Camiler açısından eğer olumlu sonuç alırsak ilk kez camiler UNESCO tescili almış olacak. Bu yüzden umutluyuz" dedi.
TAMER KARADAĞLI VE TAN SAĞTÜRK İLE BİR ARAYA GELDİ
Bakan Ersoy, Senfoni ile Neşet Ertaş Türkülerini gösterileri öncesinde atamaları yapılan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk ile bir araya geldi. Bakan Ersoy, "Kültür sanat adına nasıl farkındalık oluşturabiliriz, etkinliklerimizi ne kadar daha kuvvetli ve geniş kitlelere yayılmasını sağlayabiliriz değerlendirmesini yaptık" dedi.
TAMER KARADAĞLI: DEVLET TİYATROLARI İÇİN İDDİALIYIZ
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan Tamer Karadağlı, "Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü birçok insanın hayal ettiği bir şey. Ben hayal etmemiştim açıkçası. Bazen en hayal etmediğiniz şeyler olur. Bu çok büyük bir sorumluluk ve ben de bu sorumluluğun farkındayım. Artık sadece Tamer Karadağlı olarak değil bir kurum kimliği ile hareket etmeye gayret ediyorum ve kurumum için elimden gelen ne varsa yapmak için uğraşıyorum" dedi.
TAN SAĞTÜRK: BÜYÜK ŞEYLER BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk ise, "Sevgili Tamer Karadağlı ile birlikte mesleğimizi tüm ülkemize sevdirebilmek amacıyla yola çıkacağız. İddialı bir görev ama gece gündüz çalışarak bu işi halledebileceğimizi düşünüyorum" dedi.
ANKARA'DA DÜZENLENEN ETKİNLİKLER 1 EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK
Ankara'da düzenlenen etkinlikler 1 Ekim'e kadar devam edecek. Festivalde vatandaşlar konser, etkinlik, dijital sergi, sergi ve çocuk etkinliklerine katılabilecek.
Kaynak: (İHA)