HDP’li Ahmet Türk yeni kurdukları Yeşil Sol Parti’yi ve hedeflerini T24’ten Murat Sabuncu’ya anlattı. “Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa cumhurbaşkanı yardımcılarından biri Meral Akşener olacak. Milliyetçi gelenekten gelen bir kişi. Onun şu ana kadar götürdüğü tavrı nasıl buluyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtlayan Türk:

“Son günlerde mesajları biraz daha olumlu ama biliyorsunuz çok farklı ideolojiden gelen altılı bir masa var. İleride sıkıntıların çıkma ihtimali çok büyük, açıkça söylemek gerekir. Ama ümit ediyorum ki onlar da artık bu işin farkına varırlar. Yani Kürtleri inkâr etmenin, Kürtleri yok saymanın Türkiye'nin lehine olmadığını görmeye başlarlar. Gerçekten her siyasetçi ve Türkiye'de demokrasiyi, kardeşliği önemseyen herkes bu konudan yeniden düşünmek ve bu önemli sorunun çözümü konusunda katkı sunmak ve bir sorumlulukla karşı karşıya bulunduğunu düşünmelidir.”

“Partiniz Yeşil Sol'un seçim sürecindeki durumunu nasıl görüyorsunuz?” sorusunu da kabul görmüş bir partiden bahseder gibi anlatması dikkat çekti:

“Hem seçim propaganda süreci yeni yeni başladı biliyorsunuz bir de bayram vardı ama boş bıraktığımız bir bölge yok. Her tarafta açılışlar yapılıyor ve seçim bürolarının açılışında gerçekten büyük bir heyecan, büyük bir katılımı görüyoruz. Bütün arkadaşlarımız sürecin tarihi bir süreç olduğunun bilincinde, farkında ve bugüne kadar da bütün güçleriyle sahada. Bildiğiniz gibi bu son dönemde başta eş genel başkanlarımızın her birisi deprem bölgesinde halkların bayramını kutladı, acılarını paylaşmaya çalıştı. Halkta partiye sahiplenme var. Yeşil Sol Parti'yi kabullenen bir anlayış var, çok politize olmuş bir halk var. Çünkü zulmü görmüş, adaletsizliği görmüş, cezaevini görmüş her türlü baskıyı görmüş bu nedenle çok politize olmuş bir halk işin farkında. Parti kapatılsa bile yeni bir partiye sahiplenmekte hiçbir zorluk çekmiyor.”

Türklere, Kürtlere, Türkiye'de yaşayan herkese sözde bir de mesaj yollayan Ahmet Türk’e göre yine Kürt kardeşlerimiz özgür değilmiş! Türkiye bölünmeyecekmiş! İşte bunları şöyle anlatıyor:

'Zaman zaman iktidar, özellikle ırkçı milliyetçi kesim şunu kullanıyor: 'Türk devletinin bekası, Türkiye bölünecek.' Kürtlerin böyle bir talebi yok ki. Kürtler adalet, eşitlik, ortak demokratik değerler etrafında buluşmayı esas alıyor, bunu istiyor. Biz Türkiye'nin demokratikleşmesi, halkların kardeşçe yaşaması, halkların ortak demokratik değerler etrafında buluşmasının mücadelesini veriyoruz. Bunu aslında Türkiye halkı da çok iyi görmeli, bu propagandaların etkisinde kalmamalı. Çünkü güçlü bir Türkiye, demokrat bir Türkiye Kürtlerin daha özgürce yaşamasını da beraberinde getirecektir diye düşünüyorum.'

İttifakgazetesi.com

Editör: Mehmet Poyraz