Takkeli ve şalvarlı olduğu için metroda saldırıya uğrayan gencin ardından şimdi de İstanbul Kuzguncuk'ta bulunan Asude Çay Evi'ne oturmak isteyen çarşaflı kadınlar, işletmecinin sözlü saldırısına maruz kaldı. 28 Şubat dönemini hatırlatan o görüntülerde; kadınlar dükkan sahibinin yanlarına gelip ''Kalkın buradan, gidin! Hadi!' diye bağırmasıyla neye uğradıklarına şaşırırken, 'Terbiyesiz, gidiyoruz zaten' ifadeleriyle karşılık verdi.

Seçimlere sayılı günler kala muhalefetin hedef gösterdiği muhafazakar vatandaşlar toplumun hemen hemen her alanında lince maruz kalıyor. Geçtiğimiz günlerde de Güngören Merter Metrosu’nda bir şahıs, takke ve şalvarlı gence sözlü tacizde bulunup saldırıda bulunmuştu. Şüphelinin, İ.E.O. ve A.S.O.’ya “Defol git, Türkiye’den git” diye bağırıp yumruk sallamasıyla çıkan kavgayı diğer yolcular ayırmıştı. 18 Mayıs’ta yakalanarak gözaltına alınan şahıs, “Kasten yaralama, tehdit, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılama” suçlarından adliyeye sevk edilerek adli makamlarca serbest bırakıldı.

Şimdi de çarşaflı kadınlara 'sözlü' saldırı
Arkadaşlarıyla Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Asude Çay Evi'ne oturmak isteyen tesettürlü genç kadın, işletme sahibinin yanlarına gelip ''Kalkın buradan, gidin! Hadi!' diye bağırmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Yaşananlar karşısında olay yerinde bulunan polisin tepki vermemesi dikkat çekti.

Kıyafetinden ötürü dilenciye benzetmiş
Olay anını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla anlatan mağdur kadın, karşılaştığı vakanın bir zihniyet problemi olduğuna dikkat çekti.

Kardeşiyle Kuzguncuk'ta bulunan mekanda çay içmeye gittiğini belirten mağdur kadın, 'Gittik çayımızı içtik dediği gibi bir sorun yaşamadık biraz uzun oturunca ayaklarım uyuştu elimde bardakla ayağa kalktım ama konuşmaya devam ediyoruz . Arkamdan bir adam bana doğru gelince hepimiz kendisine döndük . Beni kast ederek bir sorun olup olmadığını sordu kızlara kardeşimde niyetini anlayıp ne için geldiğini sordu . Adam dilencileri oraya almadığını söyledi. Bakın dilenci sandığı kişi benim' şeklinde açıklama yaptı.

Başörtülülerin maruz kaldığı muamelenin bir zihniyet problemi olduğunu belirten kadın şöyle devam etti:
'Bu mecrada bir kere bile siyasi paylaşım yapmadım fakat ben bu zihniyet yüzünden olması gereken yaşımda okul hayatıma devam edemedim. Sosyal statüde hep sınıfta kaldım. Sokakta yürürken laf atan, bakışlarıyla konuşan insanlar yerimin burası olmadığını hep hatırlattı.'

carsaf 1

Yobaz işletmeci gözaltına alındı
Arkadaşlarıyla Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Asude Çay Evi'ne oturmak isteyen tesettürlü genç kadına ''Kalkın buradan, gidin! Hadi!' diye bağıran işletme sahibi Murat A. gözaltına alındı. Genel soruşturma nöbetçi savcısı, olaya gerçekleştiren işletme sahibi Murat A.’nın ifadesinin alınması ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçundan işlem yapılmak üzere alınarak mevcutlu olarak savcılıkta hazır edilmesi talimatını verdi. Harekete geçen Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri Murat A.’yı olayı gerçekleştirdiği işletmesi Asude Çay Evinde gözaltına aldı. İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen Murat A.’nın işlemleri sürüyor.
Kadınların maruz kaldığı olayın işletme sahibi şahsın ilk vukuatı da değil. Çocukları azarlama, cumhurbaşkanına hakaret, kadınları karşı kötü muamele gibi çevredeki vatandaşların rahatsız olduğu birçok davranış içinde olduğu öğrenildi. ittifakgazetesi.com

Editör: Mehmet Köşker