NBA`in yetenekli olduğu kadar takım oyunundan uzak tavrı ile tartışılan isim Kyrie Irving`in Brooklyn Nets performansı tıpkı Cleveland Cavaliers ve Boston Celtics döneminde olduğu gibi takım içi sorunlara neden oldu. Rakamlara baktığımızda Irving`in Nets macerası oldukça etkileyici başlamış görünüyor. 27 yaşındaki oyun kurucu üçmaçta 37.7 sayı ortalaması tutturdu. Minnesota Timberwolves maçında 50 sayı, 7 asist, 8 ribaundluk muhteşem bir performans da sergiledi. Yüksek rakamların örtemediği gerçek ise Irving`î n fazlaca bireysel oyun anlayışının takımı olumsuz etkilemiş olması. Oynadığı üçmaçın ikisini kaybeden Brooklyn Nets geçen sene kendisini başarıya götüren, topu çevirerek pozisyon hazırlama, savunmada yardımlaşma gibi iyi yaptığı işleri yapamaz oldu. Çünkü Kyrie Irving topa o kadar hükmediyor ki takım arkadaşlarını oyundan düşürüyor. Irving`in yeteneklerinin ve topla yapabileceklerinin sınırı yok. Ancak basketbolun bir takım oyunu olduğunu hatırlamalı ve takım arkadaşlarını da oyuna katmalı. Yoksa parlak istatistikler sergileyen büyük bir yetenek olmanın yanında oynadığı takımların kimyasını bozan biri olarak anılmaya devam edecek.  

Lakers`ın yeni kralı Anthony Davis

Şampiyonluk adaylarından Los Angeles Lakers sezona beklendiği gibi iyi başladı. Başarılı başlangıçta en büyük pay kuşkusuz Anthony Davis`e ait. Oynadığı dört maçta ortalama 33.3 dakika sahada kalan Davis, bu sürede 28.8 sayı, 12.8 ribaund ve 3 asist ortalamaları ile görkemli bir sezon başlangıcı yaptı. En az bu rakamlar kadar çekici olan 26 yaşındaki basketbolcunun yüksek bir konsantrasyonla oynuyor olması. Sezon sonu kontratı sona erecek 2.11`lik uzun forvetin Lakers ile uzun süreli bir kontrat imzalaması bekleniyor. LeBron James ile saha içi ve saha dışında uyumlu görünen Davis, 80`li yılların Magic Johnson-Kareem Abdul Jabbar ortaklığından bu yana Lakers`ın sahip olduğu en uyumlu ikili. Bakalım bu abi-kardeş ilişkisi şampiyonluk yüzükleri ile taçlanabilecek mi?

Karl Anthony Towns ışıl ışıl

2015`te yıldız olması beklentisiyle Minnesota tarafından 1. sıradan draft edilen Karl-Anthony Towns NBA`de geçirdiği ilk dört sezonda parlak istatistikler sergiledi ama kazanmaya odaklı bir lider oyuncu görüntüsü veremedi. Ta ki bu sezona başına kadar.  32 sayı, 11.3 ribaund, 5 asistlik performansı ile Minnesota Timberwolves`ın oynadığı 3 maçı da kazanmasında baş rolü oynayan Towns, geçtiğimiz sezonlarından aksine çok daha yırtıcı, çok daha lider gözüktü. 24 yaşındaki basketbolcunun bu tavrı konsantrasyon eksikliği ile ünlü takım arkadaşı Andrew Wiggins`i bile etkilemiş olmalı ki Wiggins o eski umarsız tavırlarından uzak görüldü. Towns`ın bu gelişiminde KoçRyan Saunders`ın rolü büyük. Takımını süratli oynatan ve erken şutu tercih eden Saunders, 2.13`lük basketbolcuyu kanat oyuncusu gibi kullanıyor. Yüzü dönük oyunda çok daha etkili olan Towns bolca üçlük atıp, zaman zaman da dripling üzerinden sayı bularak rakip savunmaları çaresiz bırakıyor. Timberwolves yönetiminin, ayak çabukluğu ile savunmada da etkili olan 24 yaşındaki basketbolcu etrafındaki bütün bu olumlu havaya rağmen yapması gerekenler var. Harika sezon başlangıcına rağmen Wolves`ın birbirinden güçlü rakiplere karşı Batı`da playoff yapması zor. Towns mutlu olduğu bir sistemi bulmuşken takıma bir iki takviye yaparak 2.13 boyundaki basketbolcunun geleceğe umutla bakmasını sağlamalı. Aksi durumda Towns, tıpkı Anthony Davis gibi, tıpkı Kawhi Leonard gibi, tıpkı Paul George gibi şampiyonluk şansı yüksek bir takıma gitmek için takasını isteyebilir.