LDF/Lezzet Dernekleri Federasyonu nu oluşturan:
LPD/Lezzet Profesyonelleri Eğitim Derneği, LMD/Lezzet Markaları Derneği, LDD/Lezzet Dostları Derneği, LİD/Lezzet İşletmeleri ve İş Adamları Derneği ile LYD/Lezzet Yazarları Derneklerinin Yurt içindeki ve dışındaki Kurucu, Asil, Eski, Yeni üyeleri ve Ü ye Adayı tüm LEZZETHANLAR, 14 Ağustos, pazar sabahı YAZ   KAHVALTISINDA buluşuyor.
Türkiye nin LEZZETHANLARI   İstanbul, Ataköy 10.Kısımdaki:
ATAKÖY GARDEN CAFE & RESTAURANT ın   bahçesinde, kendi de bir LEZZETHAN olan, mekanın Exec.Chefi Atakan Adıgüzel in hazırladığı, nefis ve leziz kahvaltıda birlikte olacaklar, LEZZET DERNEKLERİ nin üyeleri tarafından üretilen, yepyeni lezzetlerin tadına bakacaklar, birbirleriyle tanışacaklar, birbirlerini tanıyanlar hasret giderecekler. Gastronomide ve Lezzet Dünyamızda yeni fikirler oluşacak, yeni birliktelikler doğacak.
Bugün, seçkin ve saygın kuruluşların (sanayici, üretici, tedarikçi, eğitimci, işletmeci, danışman ve profesyonel eleman olan farklı mesleklerin erbabı) sahibi, yöneticisi, kurucusu düzeyindeki LDF üyelerinin, yurt içinden ve dışından toplanarak bir araya gelmesi, yine yeni ekonomik, gastronomik ve turistik LEZZET HAREKET lerine sebep olacak.
Temelleri 33 yıl önce 1989 da, sahibi bulunduğum Sektörel Dergilerimle atılan, 1992 de mutfak Profesyonelleri & Mutfak Dostları Derneklerinin doğumuyla şekillenen, Londra, Aşçılar Grandprix yarışmalarına katılmamızla vücut bulan, müteakip yıllar içinde farklı boyutlardaki yapılanmalarla güçlenen/gücünü yitiren oluşumlardan   'LEZZET' boyutunun   ayrılarak, dünyadaki ilk 'LEZZET' temalı STK ların, tarafımızdan doğuşunun 17 yılını kutlayacak ve sergilediğimiz başarılarıları, olimpiyat şampiyonluklarını hatırlayacak, TV lerdeki Star Cheflerin gelişimlerini, Sektörel Dergi yayıncılığını, Gazete ekleri haline getirişimizi değerlendirecek. Avrupa da ve ülkemiz deki 2023 & 2024 projelerimizi konuşacağız.   Bugünün olmazsa olmazı TV lerin yemek/chef programlarını, Gazetelerin yemek/lezzet sayfalarını irdeleyecegiz.
Ayrıca, İnternetin sanal dünyasında doğan, gerçek işleri, kimlikleri tam olarak bilinmeyen: Kendilerini 'GURME' temelli çok sayıda ekleme sıfat ile   Fenomen,   blogger, influencer, instagrammer, youtuber olarak takdim eden, web siteleri, film kanalları, Instagram hesapları ile sosyal medyayı dolduran, gastronomi sektörünün içinde oluşan, binlerce kişinin yarattığı   akımın, akıbeti ni tartışacağız. 
Haydi, hayırlısı.
Selam ve sevgilerimle.
@pakmanvasfi

`height=

TÜ RKİYE ve İSTANBUL 'GASTRO SEZONA' HAZIRLANIYOR!

Eylül 2022 ye yaklaşırken: Mekan ve menülerde yenilikler, Mutfak ve salonlarda değişiklikler, Tedarikçiler ve cheflerde güzel fikirler, tabii ki oluşmakta.
Ancak, görünen güzellik ve olumlu konularla birlikte, görünmesi hoş olmayan konularda mevcut. 22 Eylül ünü beklerken, mimarlar yeni mekanlar veya eski mekanlarda değişiklikler projelendirmekteler. Mutfaklarda modernleşme Yeni cihazlar ve ekipmanlarla, salonlarda yeni renkler ve mobilyalarla, kendini gösterirken, personel üniformaları yenileniyor, menüler yeniden çalışılıyor ve hatta değişiyor, sosyal medyada ve basında   Yeni tanıtım projeleri hazırlanıyor.

`height=

Başarılı, cuisine ve pastry cheflerimize yurtiçinden, hatta yurt dışından teklifler geliyor. Yaş sebze ve meyvede, bunların konserve ve dondurulmuş türlerinde, Et, süt ve deniz ürünlerinde, bakliyat, hububat, un şeker ve diğer ürünlerde fiyatlar sürekli değişmekte. Bu da, maalesef restaurant, cafe, fastfood mekanlarında, hatta Hotel ve catering mutfaklarında 'COSTLARIN'   hesaplanması konusunda, sektör profesyonellerini tedirgin ediyor. Artan mekan kiraları, personel ücretleri, yerel ve merkezi yönetimlerinin harçları ile ulaşım giderleri, 'GASTRO SEZON' girişininin önündeki, en büyük handikaplar arasında bulunmaktadır.

`height=

İSTANBUL, TÜ RKİYE NİN TÜ M LEZZETLERİNİ BULUŞTURUYOR!

Doğuşundan batısına, kuzeyinden güneyine, dağından kıyısına, ovasından yaylasına, bağından bahçesine, say say bitmez. Yöreler, ustalar, mekanlar ve lezzetlerin buluştuğu en büyük LEZZET MERKEZİ, her zaman olduğu gibi yine İstanbul.  Ü stelik, sadece Saray ve Anadolu Mutfaklarının yerli lezzetleri değil, dünya lezzetlerinin de en güzel örneklerini buluşturan, Türkiye nin ve dünyanın her tarafından gelen konuklarına aradıkları veya hiçakıllarına gelmeyecek tüm lezzetleri bir arada sunan, sadece Türkiye nin değil, Avrupa nın da, 'Seçkin Lezzet Merkezlerinden' birisidir, İstanbul.

`height=

Ü lkemizi ve İstanbul u ziyaret etmiş, birçok yabancı lezzetsever turistin dediklerine,   katılmamak mümkün değil. 'İstanbul u görmek, Türkiye yi görmek gibi, Türkiye nin her yerinden insanları, yemekleri, eşyaları, sanat ve sanatçıları, tarihi değerleri, ürünleri, (kıyafetler, yiyecekler, hatıra eşyalar, vs.) Bu şehirde bulduğumuz gibi, muhteşem manzaralar görüyor, dini ve kültürel zenginlikleri tanımış oluyoruz.' diyorlar.

LEZZET HAREKETİ, önümüzdeki günlerde de, yeni mekan ve lezzetleri okurlarına daha bol ve daha kapsamlı olarak sunmaya devam edecek, okurlarımız ve takipçilerimiz olan, tüm lezzetseverleri bu çatı altına davet ediyoruz. 'Bilgi ve görüntülerinizi bizimle paylaşın, biz de halkımıza sunalım, sizi ve faaliyetlerinizi de tanıtalım.' diyoruz.

 

`height=

TOPKAPI Ü NİVERSİTESİ, Lezzet Eğitimi Adaylarına,  LEZZET TESTİ 

TOPKAPI Ü NİVERSİTESİ, standında uyguladığı LEZZET TESTİ ile   Ü NİVERSİTE TERCİH FUARININ gerçekten 'fark yaratan Ü niversitesi' oldu.  22 - 24 Temmuz günleri, Harbiye deki İSTANBUL KONGRE MERKEZİNDE düzenlenen Ü NİVERSİTE TERCİH FUARI öğrenciler ve ailelerinin akınına uğradı. Yurt içinden ve dışından 58 Türk Ü niversitesinin stantlarıyla katıldığı fuarın, en büyük standını alan TOPKAPI Ü NİVERSİTESİ uyguladığı LEZZET TESTİ etkinliği ile standı en yoğun ilgi gören üniversite oldu.

`height=

'Lezzete giden yolun, Topkapı Ü niversitesi nden geçtiğini' ifade eden, Aşçılık Meslek Yüksek Okulu ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün bulunduğu, ŞİŞLİ KAMPÜ SÜ Direktörü Dr. Ali Osman Taşlıca, Türkiye nin en gelişmiş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezini yönetiyor. 'Ü niversitemizin bu bölümündeki 60 + 60 toplam 120 öğrencilik kontenjanımızın tamamına yakın kısmını doldurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz' dedi ve sözlerini  'Önümüzdeki yıllarda, Türkiye den MİCHELİN YILDIZLI RESTAURANT CHEFLERİ çıkartacak, düzeyde eğitim veren üniversite de, yine TOPKAPI Ü NİVERSİTESİ olacaktır' dedi.

 

`height=

TOQQUM RESTAURANT BRUXELLES Avrupalılara, 'TÜ RKİYE LEZZETLERİNİ' sevdirdi!

LEZZETHAN Chef Mehmet Yalçın Demirdağ ın, Belçika nın başkenti Brüksel de kurduğu, aşçılığını ve işletmeciliğini yıllardır bizzat kendisinin yaptığı, TOQQUM RESTAURANT da: Türk, Belçika ve Dünya Lezzetleri birlikte sunulmakta. Brüksel in merkezinde, ünlü Boulevard du Jardin Botanique   (Botanik Bahçesi Caddesi) No: 7 de faaliyet gösteren mekanı, bu yıl mutfağından mobilyasına yenileyen, Mehmet Chef İstanbul a gelerek, beni de bu güzel mekanına davet etti.

`height=

Belçikalıların deyimi ile, 'Monsieur Chef de Cook Demirdağ' TOQQUM RESTAURANT ının yeni içdekorasyonunun yanısıra, dış kapısının önüne, özel olarak yaptırıp koydurduğu, 'SIĞIR HEYKELİ' ile 'HELAL KONSEPTLİ' bir Et Lokantası (Steakhouse) olarak Brüksel de yaşayan tüm insanlara hitap edebiliyor.

`height=

Sunduğu nefis ve leziz Türk yemek ve tatlı çeşitleri ile de Avrupa da yaşayan tüm vatandaşlarımızı ve bizleri de gururlandırıyor. Chef Mehmet Yalçın, kaliteli hizmeti, lezzetli yemekleri, güler yüzü ve yüksek gastronomi sanatıyla, sadece Türkiye den değil, Avrupa nın her yerinden gelen konuklarını yepyeni dekorasyonlu ferah salonları ve cadde üzerindeki terasında ağırlamaya devam ediyor.