Almanya Fuarlarında sergilenen ürünler, bu fuarlara katılan kuruluşlar, ziyaretçi potansiyeli, bilhassa bizim konumuz olan: GIDA & GASTRONOMİ ile yan ürün ve hizmetler konusunda, çok zengin ve ufuk açıcı konular içeriyor.
Dünya her konuda yeni fikirler, yeni konseptler ve yeni ürünler arayışı içinde. Bu imkana sahip insanlar da, birçok ülkeden geliyor, sessizce bu etkinliklere katılıyor ve kendilerine 'Uygun Ürünler ve Partnerler`arıyorlar.
Türkiye'den de çok sayıda, çok değişik içerikler sunan, 'başarılı ve dünyada büyüme ideali`olan MARKA sahiplerini, yöneticilerini, hatta profesyonel elemanlarını; Bu fuarlarda görüyorum ve tanışıyorum, samimi olarak belirtmek isterim ki;  Göğsüm kabarıyor, mutlu oluyorum. Aldıkları eğitimler bir yana, 'muhteşem ve kıvrak zekalarına`hayran kalıyorum. Bizimkileri, başka  hatta daha ileri, gelişmiş ülkelerden gelen aynı konudaki girişimcilerden, gerçekten farklı buluyorum.
İş insanlarımız, artık daha kaliteli ve güven verici.
Türkiye'nin bu insan potansiyeli ile dünyaya ve Avrupa'ya getireceği yeni ve inovatif fikirlerle, AB ülkelerinde daha geniş bir yer edineceğine, buralarda yeni ve farklı pazarları, kendisinin yaratacağına inanıyorum.
Bilhassa bu toplumlara entegre olmuş, buralarının eğitimini almış, çevre edinmiş, milyonlarca EUROTÜRK'ün de, aynı arayış içinde olduğunu, hatta kendilerinin artık daha da sıklıkla geldikleri Türkiye'de; İşbirliği yapabilecekleri, temsil edebilecekleri 'BEYİNLER ve MARKALAR`aradıklarına, şahit oluyorum.
Bu gerçekler ışığında:  Sadece GIDA ve GASTRONOMİDE değil, tüm sektörlerdeki ihracatımızın da artacağına kesin gözüyle bakıyorum.
Avrupa'ya ve dünyaya bakış açımız bugün, 20-30-40 sene öncekinden çok farklı,  çok ciddi ve güven verici. 
Asla 'MACERAYA YÖNELİK`değil, 'İSTİKBAL'e YÖNELİK`bir konum içermekte.
Türkiye'deki yatırımcı, ihracatçı ve aracı kişi, kurum ve kuruluşlara naçizane tavsiyem:  Avrupalı Türklerin, AB ülkelerinde sahip olduğu kazanımları güçlendirici teklifler ve ürünler yaratsınlar. Hali hazırda onların sahip olduğu, işlettiği veya yönettiği Gastronomik Mekanların, Marketlerin,  Fabrikaların müşterilerini arttıracak, ürünlerine cazibe kazandıracak, dikkat çekecek ve diğer ülke insanlarından oluşan rakiplerine, fark attıracak 'Malzeme ve Fikir`sunmalarını rica ediyorum.
Selam ve sevgilerimle,
@pakmanasfi