Libya Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinden en çok etkilenen Derna kentinde can kaybının 11 bin 300'e yükseldiği bildirildi. Açıklamada, 10 bin 100 kişinin ise kayıp olduğu ifade edildi.
Derna Belediye Başkanı Abdulmenam al-Ghaithi, selde hayatını kaybedenlerin sayısının 18-20 bini bulabileceğini belirterek, "Cansız bedenleri çıkarma konusunda uzman ekiplere ihtiyacımız var. Enkaz altında ve suda çok sayıda cansız bedenin bulunması nedeniyle şehre salgın hastalık bulaşmasından korkuyorum" dedi.
Derna'daki sel felaketi iki barajın çökmesinden kaynaklandı. 30 milyon metreküpten fazla su şehre dağılırken, binlerce ev ve iş yeri yıkıldı.
Felaketten en çok etkilenen Derna'da arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ancak, ağır hasar gören şehrin altyapısı nedeniyle çalışmaların aksadığı belirtiliyor.
Felaketten etkilenen bölgelerde yaşayanlara yardım çağrıları artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), felaketten etkilenen bölgelerde temiz su ve hijyen malzemeleri ihtiyacının bulunduğunu duyurdu.
Kaynak: (İHA)