`height=

Galatasaray`da yaz aylarından bu yana gündem transfer. Bütün camia golcü transferiyle yatıp kalkıyor. UEFA ile imzalanan FFP anlaşması gereği futbolcu satmak zorunda olan sarı kırmızılılar Garry Rodriguez ve Ozan Kabak`ı satarak 20 milyon avroluk kaynak oluşturdu. Ara transfer dönemi bitmeden golcü transferini tamamlamak için yoğun çaba harcayan GS yönetiminin hedefi Alan Carvalho, Pato, Benjamin Tetteh`ten en az birine sarı kırmızı formayı giydirip taraftarın gönlünü alabilmek. Bu arada kadrodaki futbolculara transfer teklifleri gelmeye devam ediyor. Fernando için PSG`den, Younnes Belhanda ve Sofiane Feghouli için Arap kulüplerinden gelen tekliflere yönetim ve Fatih Terim`den vize çıkmadı. Sezon sonu bu futbolcuların satışı yeniden gündeme gelebilir. Sarı kırmızıların bütün bu koşuşturma içinde ihmal ettiği iki isim var. Sezon sonu sözleşmeleri bitecek olan Sinan Gümüş ve Martin Linnes. Her iki futbolcuya gelen teklifler var. Linnes için İngiltere Premier Ligi nden ve İspanya dan iki teklif geldiği Norveçli futbolcunun menajeri Jim Solbakken tarafından açıklandı. Sinan Gümüş için Rusya`nın Krasnodar takımı teklif yaptı. Fatih Terim Galatasaray`da devam etmeye sıcak baktıklarını çeşitli kereler dile getiren futbolcuların kalmasında yana. Ancak nedense karşılıklı olumlu hava henüz imzaya dönüşmedi.

Çalışkan ve iş ahlakı üst düzeyde

2016 yılında Norveç`in Molde takımından transfer edilen Martin Linnes tam bir sistem oyuncusu. Şans verildiğinde en iyi şekilde görevini yapan, yedek kaldığında sorun çıkarmadan çalışmaya devam eden tipik bir Kuzeyli. Savunmanın sağ kanadından görev yapan 91 doğumlu futbolcu Galatasaray formasıyla 86 maça çıktı 3 gol attı 11 de asist yaptı. Norveçli futbolcu iyi bir hücum beki. Sol bek, orta saha oynayabilme gibi avantajları da var, Fatih Terim`in sistemi içinde yükselen bir grafiği var. İş ahlakı, çalışkanlığı, uyumu üst düzeyde olan Linnes`in geçen seneki şampiyonlukta payı büyük. Mariano`nun yaşı göz önüne alındığında takıma uyum sağlamış ve sahada ne vereceği az çok belli olan Martin Linnes`in takımdan ayrılması Galatasaray için büyük kayıp olur. Sarı kırmızılardan Galatasaray`dan senede 900 bin avro kazanan Linnes, yıllık 1.5 milyon avrodan 3 yıllık sözleşme imzalamaya hazır. Performans açısından olduğu kadar ekonomik açıdan da Linnes ile devam etmek akılcı hamle olur.

Eksiklerini Terim`le giderebilir

`height=

Sözleşmesi sezon sonu bitecek bir diğer isim Sinan Gümüş ise Galatasaray formasıyla 101 maçoynadı. 31 gol ve 15 asistle hücumun etkili ismi olduğunu gösterdi. 94 doğumlu futbolcunu sağ kanat ve forvette görev yapabiliyor. Altyapı eğitimini Almanya`da alan ve süratli bir futbolcu olan Sinan zaman zaman konsantrasyon kaybı yaşıyor. Sık sakatlanması ve zaman zaman istikrarsız futbolu bir diğer handikapı. Bu eksiklerine rağmen gole yakın bir isim olması ve Fatih Terim`le yakaladığı uyum kendisini rotasyonun önemli bir parçası yapıyor. Hocayla geçireceği bir iki senede eksiklerini gidereceğini düşünüyorum. Yılda 650 bin avro kazanan Sinan Gümüş tıpkı Linnes gibi 1.5 milyon avro civarı ücretle sözleşme uzatmaya sıcak bakıyor. Bakalım Galatasaray yönetimi takımda kalmaya niyetli iki isimle geçolmadan sözleşme imzalayabilecek mi? Yoksa sarı kırmızılılar sene sonu iki önemli kayıp mı yaşayacaklar? Bu soruların cevabını önümüzdeki günler verecek.

Kortların kraliçesi gönülleri fethetti

`height=

Kadınlar tenisinin eski bir numarası Serena Williams anne olduktan sonra yeniden kortlara dönerek üst sıralara yükselme mücadelesine girişti. Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık`ta korta çıkan ABD`li Serena Williams, Ukraynalı rakibi Dayana Yastremska`yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından yaptığı jestle gönülleri fethetti. Maçtan yenilgiyle ayrılmasının ardından gözyaşlarına hakim olamayan Ukraynalı rakibine sarılan Williams, 'Ağlama. Bir gün sen de kazanacaksın' sözleriyle 18 yaşındaki raketi teselli etti. Tecrübeli tenisçinin bu anaçtavrı karşısında duygulanan Dayana Yastremska, Serena Williams`ın soyunma odasında karşılaştıklarında da 'Gençsin, çok iyisin ve gelecekte iyi bir oyuncu olacaksın.' sözleriyle kendisine moral verdiğini ifade etti. 23 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams, 1999 daki ilk Grand Slam şampiyonluğunda rakibi Dayana Yastremska henüz doğmamıştı.

FETÖ`cü EK, Knicks yönetimini bezdirdi!

`height=

Her fırsatta Türkiye aleyhine bir faaliyetin içinde bulunan, bu nedenle Türk milletinin gönlünde silip, yok saydığı vatansız EK, bir yandan ihanetten vazgeçmezken, diğer yandan da Türk halkının kendisini sevmesini isteyen garip bir ikilem içinde. Bir süre önce attığı twitle kendini en iyi Türk basketbolcu ilan etti. Ancak kendisine vermek istediği bu paye NBA yıldızlarından kabul görmedi. Eski bir NBA oyuncusu olan Mehmet Okur ve Portland`ın Bosnalı pivotu Yusuf Nurkiç, EK`in bu iddiasını alaya aldı. Hızını alamayan fetöcü EK, NBA`in dünyaya açılma projesi kapsamından Londra`da oynanacak Knicks-Wizards maçında kendisine TC hükümeti tarafından suikast düzenlenmesinden korktuğunu, bu nedenle Londra`ya gitmek istemediğini açıkladı. Bununla yetinmeyip tipik FETÖcü tavrı sergileyerek ABD`deki birçok medya kuruluşuna Türkiye`yi karalayan demeçler verdi. Bu gelişmeler üzerine Knicks yönetimi 18 milyon dolar maaş ödediği basketbolcusunun sosyal medya hesaplarının tümünü kapatmasını istese de, güdümlenmiş EK bu talebi reddetti. Oyuncunun basketbol dışı olaylarla çok fazla gündeme gelmesinden rahatsız olan New York Knicks, FETÖcü EK`in biletini kesti ve Jabari Parker ile takas etmek için Chicago Bulls yönetimiyle görüşmelere başladı.

Bradley Beal için altı takım sıraya girdi

`height=

NBA`de normal sezonun ortalarına geldik. Play off yarışında geride kalan bazı takımlar önümüzdeki sezonun yapılanması için çalışmalara şimdiden başlarken, play off mücadelesi veren takımlar ise eksik bölgelere takviye yapma gayreti içinde. Bu amaçla takas görüşmeleri hız aldı. Takas için adı geçen isimler arasında en gözde isim Washington Wizards`ın yıldızı Bradley Beal ligdeki birçok takımın ilgisini çekmiş durumda. Doğu`da Toronto, Boston ve Indiana Pacers ve Miami Heat, Batı`da Lakers ve Mavericks, Beal için teklif yapmaya hazırlanan takımlar. Lakers, Josh Hart, Ivica Zubac ve Moritz Wagner`den oluşan bir paketle Wizards`ın kapısını çalmaya hazırlanırken, Dallas Mavericks gençyıldızı Dennis Smith Jr.`u teklif etmeye hazırlanıyor. New York Knicks`te fazla oynama şansı bulamayan Frank Ntilikina ise New Orleans Pelicans, Charlotte Hornets ve Orlando Magic`in radarında. Knicks yönetimi, savunmasıyla dikkati çeken 2017 draft`ının 11. sırasında seçtiği ve 2018-19 sezonunda 37 maçta 21 dakika süre alıp 6.0 sayı, 2.6 asist, 1.9 ribaunt ortalaması tutturan Fransız oyun kurucuyu iyi bir teklif gelmesi halinde takaslamaya sıcak bakıyor.

Soğuk savaş sürüyor

`height=

Beşiktaş ve Galatasaray 2. devrenin ilk maçından farklı skorlarla galip ayrılmasına karşın taraftarın tepkisinden kurtulamadı. Beşiktaş taraftarı alınmasına karşı çıktığı Burak Yılmaz`a karşı katı tutumunu Akhisar maçında da sürdürdü. Maçöncesi futbolcuları tek tek tribüne çağırıp, alkışlayan siyah beyazlı taraftarlar Burak Yılmaz`ı bu uygulamanın dışında tuttu. Tecrübeli futbolcu oyundan çıktığında ise ıslıklarla protesto edildi. Teknik direktör Şenol Güneş`in tecrübeli golcüye kefil olduğunu söyleyip, destek istemesi şimdilik taraftardan kabul görmemiş görünüyor.

`height=

Sezon başında 2 golcü alacaklarını belirtmesine karşın sözünü tutamayan Abdurrahim Albayrak, GS taraftarının yakın takibinde. 6-0`lık Ankaragücü galibiyetiyle coşan Galatasaray taraftarı maçın son dakikalarında ise 2. Başkan Albayrak`a yönelik 'golcü nerede' tezahüratı yaparak golcü transferinin takipçisi olacağını gösterdi. Abdurrahim Albayrak ise bu tezahürata eliyle 'tamam' işareti yaparak cevap verdi. Bakalım Beşiktaş taraftarının Burak Yılmaz tepkisi, Galatasaray taraftarının ise yönetime olan güvensizliği ne kadar sürecek?