YILMAZ PARLAR/İttifakgazetesi.com

Turizm endüstrisinin bel kemiği olan Havacılık, ve turizmin yanı sıra, kent ticaretine ihracat-ithalat yönünden kentin ekonomik yapısına destek veren dolayısyla iş alemine de katkı sağlıyan direk uçuşların önemi yadsınamaz.

Turizm potansiyeli arttıracak olan British Airways'in pazartesi, salı, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 4 sefer olarak gerçekleştirileceği uçuşlarda Airbus A320 ve A321 uçakları kullanılacak.

Dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de manevi kızı olan Sabiha Gökçen’in adını taşıyan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ilk uçuş ekibin tamamı bayanlardan oluştu. Kaptan pilot Jessica Telford ve yardımcı pilot Kerry Bennett olmak üzere, tamamı kadınlardan oluşan bir kabin ekibi görevlenlendirildi.

İstanbul'un kalbinde milyonlarca yolcuya hizmet veren Sabiha Gökçen Havalimanı (ISG) olarak, dünyanın önde gelen havayollarından birini daha hizmet ağımıza dahil etmenin gururunu yaşıyoruz. İngiltere'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi British Airways, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilk seferini 1 Haziran’da gerçekleştirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanın uluslararası arenadaki hızlı büyümesini ve prestijini artıracak olan bu iş birliği ile ilgili 2 Haziran 2023  Cuma günü British Airways’in Sabiha Gökçen Uçuş lansmanı yapıldı.

Acenta Temsilcileri ve Basının katıldığı toplantıda British Airways & Iberia Avrupa Satış Sorumlusu Elisabeth Ruff, Bölge Satış Sorumlusu Mr. Emil Delibashev, British Airways Türkiye Pazarlama ve satış Müdürü Barbaros Şahin birer konuşma yaptılar.

51 ülkede 154 noktayı İstanbul’a bağlayan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) hakkında bilgi verildi.

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Limak Holding, Hindistan’ın önde gelen altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 320 bin metrekare entegre terminali ve 41 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en yoğun tek pistli ve tek terminalli havalimanı konumunda yer alıyor. Sabiha Gökçen 51 ülkede 115 dış hat ve 39 iç hat olmak üzere toplam 154 destinasyona hizmet veriyor. İş birlikteliği sayesinde artık Londra Heathrow üzerinden British Airways’in 65 ülkedeki 200'den fazla destinasyonuna daha bağlantı sağlayabilecek konuma geldi.

2019 yılında 35,5 milyon yolcuyla rekor kırıldı. Pandemi sonrası 2023 rakamlar 2023’ün ilk 5 ayında yaklaşık 14 milyon yolcu.

Mart ayında ise Avrupa'nın en yoğun 10 havalimanı arasında yer aldı. Türkiye'nin en yoğun 2. Havalimanı’ olarak yurt içindeki konumumu koruyor.

Editör: Harun Reşit Akçay