Aşırı sağcı siyasi partiler, Belçika’da Erdoğan’a yönelik güçlü destek ve eski Belçikalı politikacı Mahinur Özdemir Göktaş'ın Türkiye’de bakan olmasının, “uyum politikalarının başarısızlığından kaynaklandığını” öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Cumartesi günü açıkladığı yeni kabinenin tek kadın Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olması doğup büyüdüğü Belçika’da nasıl karşılandı?” başlıklı haberine göre Mahinur Göktaş'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na getirilmesi, doğup büyüdüğü Belçika’da gündem oldu.

Belçika medyası, Mahinur Özdemir Göktaş’ın bakanlığa getirilmesini, “Erdoğan, Brükselli eski siyasetçiyi bakan olarak atadı” başlığıyla duyurdu. Fransızca ile Flamanca yayın yapan bütün basın kuruluşları, Mahinur Özdemir Göktaş’ın ayrıntılı portresine yer verdi.

“ERDOĞAN’IN YANINDAKİ TEK KADIN”

Belçika medyası, “Schaarbeekli bakkalın kızı Özdemir, Erdoğan’ın bakanı oldu”, “Erdoğan’ın yanındaki tek kadın”, “Wetstraat’ta (Belçika Parlamentosu’nun bulunduğu sokak) dışlanmıştı şimdi Erdoğan’ın bakanı” başlıklarını kullandı. Belçika medyası, Mahinur Özdemir Göktaş’ın bir dönem Belçika’nın gelecek vadeden genç politikacıları arasında yer aldığını da belirtti.

BURKİNA FASO KÖKENLİ BELÇİKALI PARLAMENTER BAKAN GÖKTAŞ’A TEPKİ GÖSTERDİ!

Milliyetçi görüşlere sahip Yeni Flaman İttifakı Partisi (N-VA) kökenli Avrupa Parlementosu Üyesi Assita Kanko, Mahinur Özdemir Göktaş’ın bakanlığına en sert tepki gösteren isimlerden biri oldu. Burkina Faso kökenli Belçikalı parlamenter Kanko, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mahinur Özdemir Göktaş’ın, “Kadınların İslami değerlere dayalı olarak boyun eğdirilmesine katkıda bulunduğunu” ileri sürdü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın, “Fransızca konuşan Milquet Hıristiyan Demokratları ve Brüksel Türkleri sayesinde Brüksel Parlamentosu'nun ilk başörtülü kadın üyesi seçildiğini” hatırlatan Assita Kanko, “10 yıl boyunca başörtüsünü teşvik etmekten ve Ermeni Soykırımı'nı kesin olarak reddetmekten başka hiçbir şey yapmadığını” iddia etti.

Avrupa Parlamentosu üyesi Kanko şu ifadeleri de yer verdi:

“Artık kadın düşmanı fikirlerini daha fazla savunabilir ama Erdoğan’ın Türkiye'sinde...En azından tutarlı olduğunu düşünüyorum. Geri kalan Belçikalı Erdoğan seçmenlerinin bizim değerlerimizi paylaşmamalarına rağmen burada kalması çok kötü” ifadelerine yer verdi. Kanko, Belçika medyasını da Mahinur Özdemir Göktaş'ı eleştirmemekle suçlayarak, “İyi uyum sağlamaz ve solu seçersen hayat gerçekten çok kolay.”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Mehmet Poyraz