Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen "Adım Adım Ekonomi Antalya" toplantısına katıldı. Albayrak, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı devam ettireceklerini söyledi. Programa az katılım gösteren sektörleri gözlemlediklerini aktaran Albayrak "Pazar ve market fiyatlarını takip ediyoruz. Marketlerde istediğimiz rakamlar yok, onlarla konuşacağız. Daha iyi bir iyileşme görmeyi bekleyeceğiz. Tüm firmaları enflasyonla mücadele konusunda daha güçlü ve büyük sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz rakamsal kriterlerle performansımızı ortaya koyacağız' dedi. Ayrıca seracılıkta iyileşme ve dönüşmeyi sağlayacak bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Hal Yasası'na da değinen Albayrak "Hal yasasıyla ilgili kaygıları not ettik, çalışmalarımızda bunları dikkate alacağız" diye konuştu. Faizlerdeki gerilemeye de dikkat çeken Albayrak, "Özellikle 2 yıllık gösterge kağıdın yüzde 18,22 seviyelerine düşmesi çok ciddi bir gelişme. Borçlanmada enstrüman çeşitliliğini artıracağız. Japon Yeni cinsinden samuray bono ihracı için görüşmelere başladık" dedi. "Ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye idealine kavuşturmak, milletimizin refahını en ileri seviyeye çıkarmayı, motivasyon olarak belirledik. Bu amaca ulaşmak için çok çalıştık ve kapsayıcı politikalar izledik. Bunun neticesinde Türkiye ekonomisini 16 yılda 4 katı büyüttük" diyen Albayrak, ulaştırma, enerji, sağlık, sanayi altyapısını neredeyse tamamen yenilediklerini belirtti.

Bakan Albayrak, "Bu yıl çok daha güçlü bir refleksle 2019'da ortaya koyduğumuz enflasyon hedefinin de daha da altına bir performasın, inşallah 2019'u çok ama çok güçlü adımları atarak daha iyi noktada tamamlayacağız. Üzerimize düşen adımları çekinmeden atmaya devam edeceğiz. Sıkı para politikamızı korumayı devam edeceğiz. Mali alanda enflasyonla mücadele için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Gerek istihdama katkı sağlamak gerek piyasaları canlandırmak gerekse enflasyonla mücadeleyi güçlendirmek için başlattığımız ÖTV ve KDV indirimlerini devam ettiriyoruz. Her daim piyasayı yakın bir şekilde takip ederek gerekli adımları atmaya devam edeceğiz" dedi. Albayrak, 'Elimizdeki iki hassas topu kırmadan yöneteceğiz. Biri mali ve para politakalarında hassas bir yönetim. Küresel sistemdeki güven. Diğer hassas noktası ise esnaf, sanayici, iş dünyasının hassasiyeti. Atmamız gereken adımları çok net biliyoruz. Bütçe rakamları açıklandı. Hamdolsun beklentilerin üzerinde performansla hedefi tutturduk. Ağustostaki müdahalelere rağmen hedefleri tutturduk. Önümüzdeki dönemde mali disiplini kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.