'Tıp elbette çok faydalı bir ilim dalıdır ama modern Ortodoks Tıp Kilisesi madalyonunun bir tarafından fayda vardır, öbür yüzünde ahlaka, vicdana, bilgeliğe aykırı işler görülmektedir.
MODERN Ortodoks tıp, büyük ölçüde ticarî ve iktisadî dev bir sektör, fanatik bir kilise haline gelmiştir.
Hastalara müşteri gözüyle bakılmaktadır.
Modern Ortodoks Tıp kilisesi koruyucu hekimliğe gereken önemi vermemektedir.
Amaçşudur: Daha çok hasta-müşteri, daha çok ilaç, daha çok tedavi, daha çok ameliyat, daha çok kâr, daha çok kazanç, para para para!'
Şevket Ağabey hep üzerinde durduğu kapitalist tıp koronavirüs salgını yayılmaya başladıktan sonra ciddi ciddi sorgulanmayan başladı. Virüsün başladığı Çin in bugün hastalığa karşı başarısı ve Avrupa nın yaşadığı felaket sonrası 'Biz nerede yanlış yaptık!' cümlesinin kurulmasına neden oldu; İtalya, koronavirüsten ölenler bakımından, virüsün ortaya çıktığı Çin i geride bıraktı. Dün itibariyle ülkede son 24 saat içinde 832 kişi hayatını kaybetti. Ü lkede toplam ölü sayısı 12 bin 428 e yükseldi. Diğer batı ülkeleri de özellikle İspanya ve ABD`de İtalya`dan farksız koronavirüs karşısında çaresiz ve yetersiz kaldılar.
Nüfusu 1.4 milyardan fazla olan Çin, koronavirüs karşısında daha başarılı oldu.
Hubey deki yeni sağlık komisyon başkanı Vang Hışhıng basına yaptığı açıklamada, Vuhan da bazı hastanelerde geleneksel Çin tıbbı tedavilerinin de kullanıldığını söyledi.
Çin in Ankara Büyükelçisi Deng Li, yeni korona tipi 'Covıd-2019' tedavisinde 'Geleneksel Çin tıbbının bu çalışmalarımıza yaptığı katkı oranı yüzde 75`e vardı. Özellikle durumu hafif olan hastalarımızın tedavi edilmesinde geleneksel Çin tıbbının çok işe yaradığını gördük.'
Alzheimer, hipertansiyon ve kalp problemlerinin de olduğu açıklanan hastanın tedavisinde anti-viral ilaçlar, plazma transfüzyonları ve geleneksel Çin tıbbı kullanıldığı belirtildi. Yaşlı adamla beraber 80 hastanın daha iyileşerek, taburcu edildiği bildirildi.
Çin tıbbı, bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda virüsün insan vücuduna getirdiği dengesizliği düzenleyerek, 'kötülüğün giderilmesi ve bağışıklığın artırılması' yaklaşımıyla hastalığı tedavi ediyor. Veriler, şu ana kadar bu tür tedavilerden olumlu sonuçalındığını gösteriyor.
Geleneksel Çin tıbbı, çağdaş dönemde de gerek SARS gerek sıtma tedavilerinde büyük roller üstlenmiştir. Günümüzde aynı faydayı Covid-19 hastalarının tedavilerinde göstermektedir. Geleneksel Çin tıbbı ile Batı tıbbının birleşimiyle geliştirilecek tedavi yöntemleriyle salgına karşı tedavide sonuçalınmıştır.
Hal böyleyken şimdi size Mehmet Şevket Eygi Ağabey`in salgın hastalığa karşı tedbirleri bildiriyorum:
'SAĞLIKLA, hastalıklarla, tıpla, tedaviyle ilgili en temel prensip Peygamberimizin şu sözüdür: 'Allah ölümden başka her derdin devasını yaratmıştır.'
Dünyada çeşitli tıp ekolleri vardır. Bugün yurdumuzda geçerli olan tıbba 'OrtodoksTıp Kilisesi' diyebiliriz. Bunun hizmet ve faydalarını yüzde yüz inkâr etmiyorum. Ancak bunun dışında da tıplar vardır, onlar da insanlığa hizmet vermekte, faydalı olmaktadır. Hatta bazı yumuşak-paralel tıp ekolleri, bazı hastalıkları modern tıptan daha iyi, daha ucuz, daha kolay tedavi etmektedir.
Alınacak tedbirler: 
1. Pişmiş topraktan, alt parçasında mum yakılan, üst parçasında az miktarda su konulan küçük kaplar var. Ü st kaptaki suyun içine birkaçdamla şifalı bitki yağı (yapay esansı değil!) damlatılır, mum yakılır ve ev veya büro bununla tütsülenir. Hangi yağlar? Hakikî (tekrar ediyorum kimyevî yapay esansı değil) lavanta yağı, biberiye yağı, çörek otu yağı ve benzerleri.
2. Sarımsak, soğan, kırmızı soğan, küçük arpacık soğanı; Taze yeşil soğan; Hormonsuz sebze ve meyveler;
3. Bilhassa limon, portakal, greyfurt ve diğer narenciye meyveleri.
4. Yemeklerde çeşit çeşit baharat kullanmak. Kekik, nane, biberiye, reyhan ve diğerleri.
5. Maydanoz, tere, roka vs.
6. Nar suyu;
7. Eti azaltmak.
8. Bulunabilirse cıvasız, madensiz, zehirsiz, kimyasız balık tüketmek. Tercihen pilaki şeklinde.
9. Bütün sebze yemeklerine sarımsak koymak.
10. Saf, virgin, soğukta sızdırılmış hakikî zeytinyağı.
11. Beyaz ekmek yememek. Kepekli ekmek tüketmek.
12. Mor papatya (ekinezya) çayı içmek, haplarını yutmak.
13. Tedbirli olmak, soğuk ve rüzgarlı havalarda üşütüp soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak.
14. (Müslümanlar için; Bu maddeyi inançsızlar okumasın; ) Sabah üçkere, akşam üçkere besmele duasını okumak. (Mufassal dua kitaplarında bulursunuz.)
15. (Yine Müslümanlar için; ) Soğuk algınlığı, grip, nezle alâmetleri belirince üçkere, yedi kere yahut onbir kere Fatiha sû resini okuyup, her okuyuşta içine çekmek.
16. Hastalanmadan önce günde bir kez lavanta çiçeği çayı içmek. (Bir su bardağına bir veya iki kaşık çay konur, üzerine kaynar su dökülür. Bardağın üzeri bir çay tabağı ile kapatılır. On dakika sonra süzülüp ılık ılık içilir; İnce bir dilim limon da koyabilirsiniz. (Limonu iyi değil çok iyi yıkayınız; )
17. (İnançlı kişiler için; ) Sadaka veriniz, belâları def eder.
18. Antiseptik sabun bulabilirseniz onunla, bulamazsanız normal sabunla (mümkünse domuz yağsız) ellerinizi sık sık yıkayınız.
19. Salgın yaygın hale gelince maske kullanınız.
20. Günde birkaçbardak tabiî (ekolojik) çay içiniz.
21. Boyalı veya boyasız aromalı içecekler, gazozlar tüketmeyiniz.
22. İçinde kimyevî madde bulunan yiyecek tüketmeyiniz.
23. Şekersiz tabiî ve gerçek bal bulabilirseniz her gün bir bardak bal şerbeti içiniz. (Uluslararası sertifikası olan ballar vardır, lakin çok pahalıdır. Kilosu 250 liraya satılanını biliyorum.)
24. Çok önemli: Bol bol lahana tüketiniz. Salata olarak; Kapuska yemeği ve suyunu çıkartıp çiğ olarak içerek. (Sabahları yarım bardak. Ü çbeş günlük kür yeter; Bir müddet sonra tekrarlayabilirsiniz.)
25. Ölü su içmeyiniz. Ölü su ne demektir, iyi bilenlere, uzmanlarına sorunuz.
26. Şalgam, ebegümeci, hüdayinâbit (ekilmeden, kendiliğinden yetişen) yabanî bitki ve meyveleri yılda birkaçkez tüketiniz.
DİKKAT: Azı faydalı olan şifalı maddelerin, yiyecek ve içeceklerin çoğu zararlıdır, hattâ zehir olur.
DİKKAT: Bazı maddeleri uzmanlarına sormadan tüketmeyiniz. Meselâ nar suyu yemekle birlikte mi, yoksa tek başına mı içilir, bu gibi hususları tecrübeli kişilerden öğreniniz.
DİKKAT: Sağlığın başı perhizdir. İhtiyaçtan fazla yememektir.
Fazla kilolarınız varsa ne yapıp yapıp bunları eritmeye çalışınız.
(Bu yazdıklarım konvansiyonel tıpla ilgili değildir; Tıbbî hikemiyatla ilgilidir. Kimseye garanti verecek halim yok. İnşallah hasta olmayız. Cenâb-ı Hak`tan korunma dileriz.)