Memur ve memur emeklisinin zammı için pazarlık masasında anlaşma sağlanmayınca Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlamıştı.

 Bugün 5. toplantı için bir araya gelen kurul, kamu çalışanlarına 2024'te yüzde 15+10, 2025'te ise yüzde 6+5 zam verilmesi yönünde uzlaştı.

Borsa İstanbul, haftayı rekor yükselişle kapattı Borsa İstanbul, haftayı rekor yükselişle kapattı

Ancak 2 yıl için toplamda yüzde 110 zam isteyen memurlar, kararın hükümetin 2. teklifiyle aynı olmasını eleştirdi. Duruma tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hakemin hükümetin teklifini oylayıp geçmiş olması Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun aslında adının Kamu İşvereni Hakem Kurulu olarak değiştirilmesini teyit ediyor." şeklinde konuştu.

"HAKEM KURULU, HAKEMLİK YERİNE İŞVEREN TARAFININ NOTERLİĞİNİ YAPTI"

Refah payı alamadıklarından yakınan Yalçın, "Hakem Kurulu, hakemlik yapmak yerine işveren tarafının noterliğini yaptı. 
Bunun için uzlaşamadık. Biz 2024 yılında Merkez Bankası'nın yüzde 33 enflasyon öngördüğü yerde bu rakamların altını konuşmanın çok sağlıklı olmayacağını ve bunun üzerindeki rakamları konuşmamız gerektiğini belirttik. Mutlaka refah payının olduğu bir rakamla masadan kalkmak istediğimizi ifade etmiştik ama refah payı alamadık. Üzerinde anlaştığımız konularda yeni bir tartışma alanı yaratılamadı." ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON FARKI MÜJDE GİBİ İFADE EDİLEMEZ"

Ali Yalçın sözlerine şöyle devam etti: "Biz en düşük memur maaşının 20 bin 300 seviyelerinde olduğunu ve bunun 22 bin bandına çıkarılması gerektiğini ifade etmiştik. Kira yardımından tutun evlilik yardımına kadar birçok sosyal konuda derin bir mücadele yaptık. Enflasyon farkı toplu sözleşme kazanımıdır, müjde gibi ifade edilemez. Enflasyon farkıyla birlikte ortalama maaşlar 2024 yılı itibariyle 30 bin seviyesine gelecek."

(HABER MERKEZİ)