Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'a karşı çıktığı seçimleri hiçbir zaman kazanamadığı için 12. kez mağlup oldu. Bu yenilgi sonrasında CHP içinde değişim tartışmaları yaşanırken, muhalif gazeteci Merdan Yanardağ, "Ağır bir yenilgi aldık, kaybettik" diyen muhalefetin eleştirilerini reddederek Kılıçdaroğlu'nu savundu.

CHP'de toplantılar devam ederken, muhalefete yakın televizyon kanallarında da Kılıçdaroğlu'na destek sürüyor. Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, canlı yayında istifa baskılarına tepki gösterirken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i suçladı. Yanardağ,'Kaybettik demek süzme aptallık' diyerek şunları söyledi: "Türkiye'de muhalefetin aldığı en yüksek oylardan birisidir." Ayrıca, CHP Genel Başkanlığı için adı geçen Ekrem İmamoğlu'nu da hedef alarak değişim tartışmalarının gereksiz olduğunu ifade etti.

Yanardağ, Türkiye'de muhalefetin aldığı %48'lik oy oranının önemli olduğunu belirterek, insanların küçük siyasi hesaplarını bir kenara bıraktığını ve Meral Akşener'e rağmen bu oyu elde ettiklerini söyledi.

Ayrıca, bazı İyi Parti destekçilerinin oy vermediğini de belirtti. Kazanacak ve kazanamayacak aday tartışmalarının yapıldığını ifade eden Yanardağ, "Alevi adaya oy verilmez" gibi klişelerin artık geçerli olmadığını ve değişim konusunda ideolojik ve politik bir yönelim hakkında konuşulmadığını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Alp Kılıç