Yazmak, sığındığım saklı bir sevdadır. Yazmaya başladığım an dünyam değişir.

Tepeden tırnağa saadet. Binlerce umuttan bir umut hayal gibi yazılara ulaşabilmek.

Gecenin ortasında yıldızlara dokunmak, ilham beklerken uykularından olmak. Huzurum yazmaya tutsak, karanlık sarar yüreğim daralır, gecenin soğuk acı karanlığında, kadife bir dokunuş, tadım, tuzum yazma ilhamının gelmesidir. Kelimeler kalbimle buluşunca şimşekler çakar, sözcükler akıp ilerledikçe güneşler açarım. Aydınlığım, deniz fenerim tutkuyla ebediyen edebiyatın içinde olmak.

Yaşam hüzne, acıya, yoksunluklara rağmen aldığımız soluklarla değil, soluk kesen anlarla ölçülür. İstanbul soluk kesen ilham kaynağım. Çarşıları, pazarları, konakları, sarayları, camileri, kiliseleri, lezzet haritası, ağaçları, kuşları ile minnet duyduğum mihenk taşım.

Haliç’te gün batımı, Süleymaniye’de güneşin doğuşu, Adalar’da mimoza kokusu, Boğaz’ın gerdanında erguvanlar, Üsküdar’da süzülürken morsalkımlar, martılar çığlık çığlığa. İstanbul bana dokunduğu an hafifliyorum. Hiç bilinmeyen mahalle aralarını keşfetmek, gün ışığının tadına varmak, vapurda çay simit, Gülhane’de papağanlar, bir çiçeğin rayihasında, şerbetin lezzetinde soluklanmak. Ruhum İstanbul’un gökyüzü altında nefes aldıkça hür ve baki yazma aşkı ile.

Yepyeni bir sayfada sizlerle birlikte olmak heyecan verici. Tecrübelerimizi, duygularımızı, hak ettiğimiz neşeyi paylaşmak için ne güzel bir fırsat. Yüzünüzde tebessüm, kalbinize dokunan çiçeklerden bir buket  olsun sözcüklerimiz.

Merhaba, bugünümü güzelleştiren, yarınımın düşleri kıymetli okurum.

Bu vesileyle İttifak İmtiyaz Sahibi Recep İncecik, İttifak Yayın Kurulu Üyeleri: Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, Sosyolog-Yazar Cafer Vayni ile Gazeteci ve Araştırmacı Yazar Mehmet Poyraz Beylere teşekkür ederim.