Kış geri döndü. Kar yağışı, soğuk hava, fırtına başlıyor. Hava durumuna ilişkin son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji hava durumu tahminlerini il il paylaştı. Mayısa günler kala havalar bir sıcak bir soğuk şeklinde seyrini sürdürüyor. Çok sayıda kentte de yağışlar başladı. Yapılan açıklamaya göre kar yağışı da yeniden başlayacak. Sıcaklıklar keskin şekilde düşecek. İşte son dakika hava durumu...

SARI KODLU UYARI

Adana, Amasya, Antalya, Burdur, Çorum, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak, Bartın, Osmaniye, Düzce illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı.

UYARI GELDİ

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Rüzgarın Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının İç Anadolu ile Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ'DE BEKLENEN YEREL KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!  

28.04.2023 Cuma günü Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Adana, Mersin ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde ve kuzeyinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ORTA KARADENİZ'DE KUVVETLİ SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR!  

28.04.2023 Cuma günü Orta Karadeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Samsun'un ve Ordu'nun iç kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İÇ ANADOLU'NUN DOĞUSUNDA YEREL KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR!  

28.04.2023 Cuma günü İç Anadolu'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Niğde, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BATI KARADENİZ'DE BEKLENEN YEREL KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!  

28.04.2023 Cuma günü Batı Karadeniz'de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Mayısa günler kala hava yağışlı olarak etkisini sürdürüyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, kar yağışı ve fırtınanın geleceğini söyledi. Havaların da soğuyacağını açıklayarak tarih verdi.

KAR VE SOĞUK HAVA

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt'un açıklamaları: 'Kar geliyor, soğuk geliyor ve bununla birlikte fırtına ve don olayı geliyor. Yani deyim yerindeyse bir kışı geçici olarak yaşayacağız birkaç gün.

Hatta yüksek kesimlerde bayağı bir kar yağışı olacak. İç kesimlerde de belki birçok merkezimize ve ilçelerde kar yağışı görülecek. Peki ne zaman gelecek bu kar yağışı?

28-29 NİSAN'DA KAR BAŞLIYOR

Nisanın sonu itibari ile yani özellikle 28-29 Nisan civarı kar geliyor. 27 Nisan'da soğuma başlıyor ve 2-3 gün devam edecek bu hava sıcaklığı. Özellikle yurdun iç ve doğu kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere 10 ila 15°C azalacak.

EKSİ DEĞERLERE DÜŞECEK

Gece sıcaklıkları pek çok merkezimizde eksi değerlere düşecek. 27 Nisan’da başlayacak olan soğumanın en yoğun görüleceği tarih 28-29 Nisan aralığında olmasını bekliyorum.

KKY VE KAR YAĞIŞLARI

Özellikle Karadeniz’in iç kesimleri, kuzey ve iç ege, göller bölgesi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun pek çok merkezinde özellikle kuzey doğusunda başta olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görüleceğini tahmin ediyorum.'

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14°C

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 11°C

İZMİR: Parçalı bulutlu 19°C

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21°C

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yer yer kuvvetli 22°C

SİVAS: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı , yağışlar yerel kuvvetli 16°C

BOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 7°C

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı , yağışlar iç kesimlerde yerel olarak kuvvetli 15°C

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar öğle saatlerinde yer yer kuvvetli 15°C

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16°C

MALATYA: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20°C

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25°C

ŞANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25°C -DHA-

Editör: Mehmet Köşker