Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Ocak tarihindeki hava durumu raporunu paylaştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Şırnak, Ağrı, Van ve Hakkari illerinde yoğun kar yağışı beklendiği için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Özellikle Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde kar yağışının yoğun olması tahmin ediliyor. Marmara, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte pus ve sisin görüleceği, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi.

Sarı ve turuncu kodla uyarı yapılan iller şunlar: Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak. Marmara bölgesinde parçalı bulutlu geçeceği, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin beklenildiği ifade edildi.

Ege bölgesinde Güney Ege kıyılarının zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinin yer yer sağanak yağışlı geçeceği öngörülürken, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus bekleniyor.

Akdeniz bölgesinde kıyı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği, gece saatlerinde Antalya'nın doğusu (Alanya ve Gazipaşa) ve Hatay çevrelerinin yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz'de parçalı bulutlu geçeceği, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin beklenildiği ifade edildi.

Orta ve Doğu Karadeniz'de parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Kar maskesi takıp genci öldüren şahıslar tutuklandı! Kar maskesi takıp genci öldüren şahıslar tutuklandı!

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Doğu Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde kar yağışının yoğun olması beklenirken, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Siirt'in doğu çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkın olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Kaynak: İHA