Deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalan Milan, toplamda 2-1'lik skorla rakibini eledi ve yarı finale yükseldi. Maçta goller; 43. dakikada Olivier Giroud ve 90+3'te Victor Osimhen'den geldi. 

Maçtan dakikalar
22. dakikada Oliver Giroud, kazanılan penaltı atışında kaleci Meret’i geçemedi. Fransız forvet 42. dakikada ise Milan’ı 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda daha üstün bir oyun sergileyen ev sahibi, girdiği ataklardan sonuç çıkaramadı. 82. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Kvaratskhelia’nın şutunu bu kez kaleci Maignan kurtardı. 90+3. dakikada Osimhen'in attığı kafa golüyle ev sahibi skoru dengelerken, mücadele de bu skorla sonuçlandı.

Milan, Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdırdı. Organizasyonda çeyrek final karşılaşmaları iki maçla tamamlanacak.

16 yıl sonra
Milan, en son 16 yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselmişti. 2007'de son yarı finalini oynayan Milan, finale kadar yükselmiş ve Liverpool'u mağlup ederek kupaya uzanmıştı. 

Penaltılar kaçtı
İlk yarıda Milan'da Olivier Giroud, ikinci yarıda ise Napoli'de Kvaratskhelia penaltı vuruşlarında kalecileri geçemedi. 
Rakibi Inter-Benfica'nın kazananı olacak.

Milan'ın yarı finaldeki rakibi Inter-Benfica maçının ardından belli olacak. 
 
Inter, ilk maçtaki 2-0'ın avantajını korursa ezeli rakibiyle Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselmek için mücadele edecek. 

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu finali 10 Haziran Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak

Editör: Mehmet Köşker