Milli takımımızın 12 Haziran da Roma da İtalya ile Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) açılış maçını oynayacak olması iyi bir reklam fırsatı olacak ülkemiz için. Geçen günlerde Pembe Köşkte sohbet ettiğimiz Şenol Hoca başarının sürekliliğine vurgu yapmıştı. Harıl harıl çalışıyordu, milli takımı zafere taşımak için. UEFA verilerine göre İtalya`daki maçiçin rekor sayıda bilet talebi gelmiş. Bu yaz düzenecek turnuva için için şu ana kadar 28 milyondan fazla bilet talep edildiği bilgisi veriyor.
Haziran-Temmuz aylarında açılan genel satış döneminde 19,3 milyon bilet talebi olmuş.
Şampiyonaya katılacak takımların taraftar kulüplerinin üyeleri için Aralık ayında açılan başvurularda ise talep sayısı 9 milyona ulaştığı bildiriyor.
EURO 2020 için yapılan toplam 28,3 milyon bilet talebi, bir önceki şampiyona olan EURO 2016 deki bilet taleplerinin iki katına çıkarak rekora ulaşmış.
Turnuva için 2,5 milyonu taraftarlar için satışa sunulan yaklaşık 3 milyon bilet halihazırda  mevcut olduğu bilgisini ediyoruz. Bu talebin büyük kısmının Türk taraftarından geldiğini düşünüyorum. Gezici şampiyona da milli takımımız her yerde kendisini destekleyen büyük bir taraftara sahip olduğunu söyleyebilirim. EURO 2020 biletlerine rekor talep olmasında turnuvanın bu yıl ilk kez Avrupa nın 12 farklı ülkesinde yapılacak olmasının yanında gurbetçilerimizin büyük rolü olduğunu düşünüyorum. En çok da açılış maçından sonra Gardaşlarımız yanına Bakü`ye gidecek olmamıza seviniyorum. Adeta orada kendimizi evimizde hissedeceğiz. Azerbaycanlı gardaşlarımız da orada bize büyük destek verecekler.
EURO 2020 nin finali 12 Temmuz da Londra da Wembley Stadyumu nda oynanacak maçta takımlardan birisi milli takımız olursa hiçşaşırmayın.
Final maçı için, stadyumun kapasitesinin yaklaşık 8 katı, 714 bin bilet talebi yapıldığı bilgisi veriliyor.
İtalyanların en çok ilgi gösterdiği maçise Türkiye ile oynanacak açılış karşılaşması olması tabii ki sürpriz değil. Çünkü kendi başkentlerinde turnuvanın açılış maçını kaçırmak istemezler. 
Yaklaşık 70 bin seyirci kapasiteli Roma Olimpiyat Stadyumu nda oynanacak maçiçin bilet taleplerinin yüzde 33 ü İtalya dan, yüzde 11,2 si Türkiye den, yüzde 15,8 i de Almanya dan geldiğini öğreniyoruz. Almanya`dan olan talep tabii ki gurbetçilerimiz tarafından yapılmıştır.
Bilet başvurusu yapanların UEFA tarafından e-posta ile bilgilendirildiği belirtildi.
Bilet sayısının talepten fazla olduğu maçlar için ise kalan biletlerin ilerleyen tarihlerde satışa sunulması bekleniyor.
Satın aldıkları bileti satmak isteyenler ise Şubat ayından itibaren UEFA üzerinden yasal olarak bu işlemi yapabilecek. Bu biletlerin büyük kısmı yine gurbetçilerimiz tarafından alınır diye düşünüyorum. Türkiye`nin uzun bir aradan sonra tekrar turnuvada yer alacak olması, turnuvayı renklerdirdi. Şenol hocanın başarılarının tesadüfi olmadığını gördük.
(A) Milli Futbol Takımı nı, Japonya ve Güney Kore de düzenlenen Dünya Kupası nda 3. yapan ve tarihinin en başarılı derecesini almasını sağlayan teknik direktör Şenol Güneş hocamızın yeni zaferlere imza atacağına inanıyorum. Turnuvanın sadece açılış maçını değil kapanış maçını da oynasak hiçfena olmaz. Çok şey mi istiyorum?