Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak, program takvimine uygun olarak 18 Mart tarihinden önce hangardan çıktı ve ilk taksisini yaptı. Şaşırtan teknolojisi ve özelliklerle dünyanın ilgisini üzerine çeken MMU'da dikkat çeken bir detaya ABD'den değerlendirme geldi.

MMU GÖRÜLMEDEN VURACAK
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak için 'MMU görülmeden görecek, vurulmadan vuracak' ifadelerini kullanmıştı. MMU'da Aselsan üretimi Elektro-optik Hedefleme Sistemi (EOTS) ile elmas formundaki Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi'nin (IRST) kullanıldığı biliniyor.

MMU'DAKİ BU ÖZELLİĞİN DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK
MMU'nun görücüye çıkması sonrası fotoğraf ve videolardan Türkiye'nin yeni savaş uçağını inceleyen ABD'li The War Zone platformu MMU'da yer alan sensörlere dikkat çekti. The War Zone, MMU hakkında yaptığı detaylı analizde 'Türkiye'nin yeni hayalet uçağında eşsiz bir sensör kurulumu var. Şu anda kullanılan veya geliştirilmekte olan başka hiçbir gelişmiş savaş jeti, tamamen dahili IRST ve EOTS sistemleriyle benzer bir konfigürasyonda değil.' yorumunda bulundu.

Editör: Mehmet Köşker