Esenler Belediyesi Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evleri öğrencileri 'Model Uçak Başlangıç Kursu' sertifikalarını hazırlanan törenle aldılar. Hacı Lütfiye Gürses Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evi’nde yapılan sertifika törenine, THK Fatih Şube Başkanı Necmettin Üçyıldız, Model Uçak ve Model Roket eğitmeni Hanife Özkan, İHA-1 pilotu İrfan Özkan, yamaç paraşütü pilotu Mehmet Mamaş ve  Cihat Birdemir, RC Model uçak pilotu Semih Seçkin, Hikmet Evleri müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türk Hava Kurumu Fatih Şubesi ve Esenler Halk Eğitim Merkezi destekleriyle gerçekleşen kursa, Erdem Beyazıt ESGEV, Hacı Lütfiye Gürses ESGEV ve Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim Parkı’ndan 26 öğrenci katıldı. Öğrenciler 8 hafta boyunca teori eğitimlerini tamamlayıp daha sonra model uçak parçalarını birleştirerek uçaklarını tasarladılar ve Uluslararası Havacılık Federasyonu ( FAI) onaylı sertifikalarını almaya hak kazandılar. Bugüne kadar ESGEV’lerde toplam 100 öğrenciye sertifikalı 'Model Uçak Başlangıç Kursu' düzenlendi.

Sertifika töreni sonrasında Esenler Deprem Parkı’nda model roket, yamaç paraşütü ve RC Model gösterisi gerçekleştirildi. Öğrenciler ve veliler bu özel anları heyecanla izlediler. İTTİFAK