Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak geçtiğimiz günlerde kullandığı, 'sözde sanatçılar' ifadesinden dolayı bütün sanatçılardan özür diledi.

Fazıl Say, Şahan Gökbakar ve Gökhan Özoğuz gibi kendisini eleştiren sanatçılara yanıt verirken kullandığı “sözde sanatçılar” ifadesinden dolayı pişman olduğunu belirterek tüm sanatçılardan özür diledi. Steinbeck'ten bir alıntı yapan İnce, paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

John Steinbeck, 'Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz.' der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan “sözde sanatçılar” şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır.

Editör: Ali Aydın