Dünya hırsları çok rahatsız ve tedirgin eder. Muhterisler (hırslılar) rahat yüzü görmezler.  Rahat uyuyamazlar. Rahat yiyemezler. Rahat gezemezler.

***

Önemli olan yemeklerin leziz ve nefis olması değil, onları yiyenin damak zevki sahibi olmasıdır. Zevksiz kaba saba adamlar, en leziz yemekleri paldır küldür yerler ve hiçlezzet almazlar.

***

Ü zerine ucuz inciler ve yarı değerli taşlar yerleştirilmiş lüks cep telefonunu elinden düşürmüyor, onu teşhirden ahmakça ve eblehçe bir zevk alıyordu.

***

O ilimsiz, irfansız, hikmetsiz, sağduyusuz, vicdansız, faziletsiz, ahlaksız, meziyetsiz adam lüks ve şaşaalı otomobiliyle çocuk gibi neş`eleniyordu.

***

Akıllı bir gence: Türkiye`yi anlamak için nüfusları en az bir milyon olan Kripto Yahudileri ve yine bir milyon Kripto Hıristiyanları bilmen gerekir. Bunları bilmek de yetmez. Ü çkimlikli Pakradunileri de tanımalısın. Bu üçüncüler konusunda çok dikkat et, dilini tut. Bir kazaya kurban gidebilirsin.

Böylelerini görmek bile istemiyorum

Fitneden fesattan nifaktan şikaktan isyandan tuğyandan azgınlıktan dünya batacak hale gelmiş, bizimki rahat mı rahat. Böylelerini görmek bile istemiyorum. Bunca münkerat karşısında insan biraz olsun üzülmeli, kederlenmeli, tedirgin olmalı.

***

Kur`an`ın emirlerini yerine getirmeyen, yasaklarından uzak durmayan, öğütlerine kulak verip tutmayan, kıssalarından ibret almayan Müslüman bir toplum çok kötü durumdadır.

***

İslamî tebliğ, davet, irşad, ikraz, tenvir, propaganda faaliyetleri büyük psikologların nezaretinde yapılmalıdır.

***

İhlâslı âlimler ve arifler hizmet eder. İhlâssız münafıklar hezimete sebep olur.

***

Gerçek şeyhler hadimü`l-fukaradır. Çok büyük şeyhler hâdimü`l-Ü mmet ve Millettir.

***

Tarikat ve tasavvuf haktır. Tarikat gibi görünen her tarikat gerçek tarikat değildir.

Medresesiz Diyanet ne yapabilirdi ki...

Gerçek İslam medreseleri ve gerçek tasavvuf tekkeleri kapatıldıktan sonra halkın büyük kısmı başı boş kaldı cahillik yaygın ve yoğun hale geldi.

Medreselerin ve tekkelerin yerine başka kurumlar getirilemezdi, nitekim getirilemedi.

Medresesiz Diyanet ne yapabilirdi ki...

İmam-Hatip okulları ve İlahiyat fakülteleri boşluğu dolduramadı.

Gerçek Müslümanlık elden gitti, yerini büyük ölçüde sosyolojik Müslümanlık aldı.

Küfrün asıl amacı İslam`ı bitirmek kökünden kazımak idi. Bunu yapamayınca dini tahrife yeltendiler, nice reformlar yaptılar.

Gayeleri Fırka-i Nâciye Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanlığını kaldırıp yerine Şeriatsız, fıkıhsız, müeyyidesiz light ve ılımlı bir İslam getirmekti.

Tağutî güçler musalli (beş vakit namaz kılan) Müslüman istemiyordu, musallâ (ölünce tabutu camie getirilen) Müslüman istiyordu. Bunda başarılı oldular, namaz kılanların oranı yüzde ona, belki daha altına düştü.