Siyonist İsrail hemen her zaman ve de özellikle her yıl Ramazan-ı Şerif aylarında Mescid-i Aksa`ya, Müslümanlara, Filistinlilere saldırıyor. Siyonistler bunu meş`um bir gelenek haline getirdi. Dün gece de (7 Mayıs 2021 Cuma) kutlu toprakların bağrına saplanan işgal kuvvetleri Mescid-i Aksa`da namaz kılan Müslümanlara saldırdı. İki yüz civarında kardeşimiz yaralandı. Kadir gecesinin ve Ramazan bayramının hemen öncesinde İsrail`in bu hain saldırılarının şüphesiz sembolik anlamları var.

İslâm dünyası kendine gelmeli!

İsrail`in Filistin topraklarındaki, Müslüman coğrafyalarındaki işgal ve şiddet politikalarının bir an önce son bulması lazım. Müslüman devletler ne hikmetse bir araya gelip katil İsrail`in işgal ve şiddet politikalarını, müstemleke siyasetini, zülüm düzenini tel`in edemiyor. İslam dünyası Filistin davasına maalesef sahip çıkmıyor, çıkamıyor. Yine maalesef Müslümanlar kendi aralarındaki ihtilaflarla birbirlerine karşı 'şedî d', 'vicdansız', 'insafsız' hasımlarına karşı ise 'korkak', 'silik', 'şahsiyetsiz' bir görüntü içinde.

İyi ki Türkiye var.

İyi ki Türkiye var. Türkiye dışındaki İslam ülkelerinin liderleri başlarını önlerine eğip susmakla yetiniyor. İslam dünyası kutlu değerlerine ve evlatlarına karşı yapılan zulme, katliamlara rıza gösterdikçe çok daha ağır zulümlere maruz kalma tehlikesi altında... İslam Ü mmeti bir an önce kendine gelmeli! İttifak Gazetesi camiası olarak Siyonist İsrail`i şiddetle kınıyoruz, İslam dünyasını bu zulme karşı behemehâl hareke geçmeye davet ediyoruz.

Filistin`de zulüm düzeni var.

`height=

Filistin`de hiçşüphesiz bir zulüm düzeni var. Müslümanlar kendine gelip Filistin davasına çok daha bilinçli, çok daha birlik ve beraberlik içinde, çok daha dirayetli bir şekilde somut, adımlar atarak, bir adım öte zulüm bozucu girişimlerde bulunarak destek vermeli.

Bakınız, rahmetin nur olup yağdığı Ramazan ayında, kadim ibadethanede namaz kılan masum insanlara saldırı düzenleniyor. Kıyamda, secdede, rükû da dini vecibelerini ifa eden insanlara ateş ediliyor. Ü çdinin kutlu mabedi Mescid-i Aksa`ya saldırı düzenleniyor. Filistinli kardeşlerimizin yaşamlarının hemen her alanına yönelik sistematik taarruzlar var. İsrail bunları yaparken dünyanın gözünün içine baka baka yalan söylerken Filistinli kardeşlerimizi hür dünya`nın gözlerinin içine baka baka katlediyor.

İslam dünyası İsrail zulmüne dur demeli!

İslam devletleri İsrail`in zulmüne bir an önce ivedilikle dur demeli, sesini yükseltmeli, yerine göre İsrail`in anlayacağı dilden, mütekabiliyet esasına göre karşılık verilmeli. Filistinli kardeşlerimizin, Mescid-i Aksa`nın ve bölgedeki diğer kutlu mabedlerinin güvenliği bir an önce oluşturulacak Birleşik Müslüman Askerî Güçleri tarafından korunmalı.

`height=

İsrail`in büyük yalanları.

İsrail büyük yalanlarla zulüm düzenini devam ettirme çabasında. Batı devletleri katil Siyonist yapı`nın büyük yalanlarına destek veriyor.

Kudüs, Filistin`in ezelî ve ebedî başkenti ilan edilmelidir.

Müslüman ülkeler mazlum Filistinli kardeşlerinin bugün yanında olmayacak da ne yapacak! Bölgeye barışın ve huzurun gelmesi için İsrail`in zulümlerine son verilmeli, Kudüs, Filistin`in ezelî ve ebedî başkenti ilan edilmelidir.

Mescid-i Aksa Müslümanların haremidir, harem-i şeriftir. Mescid-i Aksa`nın statüsü uluslararası kurallarla belirlenmiştir. Siyonist İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa`da, Filistin`in tüm şehirlerinde Kudüs te, El-Halil de ve Müslümanların kutlu mekânlarında her zaman hazır bulunarak Ü mmet-i Muhammed i varlıkları ve tacizleriyle rahatsız ediyor. Peki Müslümanlar ne yapıyor? Sadece şiir okuyor:

Yürü kardeşim
Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin.`

Mescid-i Aksa Müslümanların kırmızı çizgisi değil midir!

Heyhat! Mescid-i Aksa Müslümanların kırmızı çizgisi değil midir! Mescid-i Aksa nın tüm kapılarında Siyonist askerler nöbet tutuyor! İbadet ve ziyarete gelen Müslümanlara kimlik/pasaport soruyor. İstedikleri zaman Mescid-i Aksa nın bahçesinde devriye geziyor, zalimane davranışlarda bulunuyor. Burak Mescidi nin önünde laubali tutumlar sergileyen askerlerin tüm hareketleri sorgulanamaz bir keyfiyette.

`height=

Filistin şehirleri işgal altında.

Kudüs başta olmak üzere tüm Filistin şehirlerinde camilerde, mescidlerde namaz kılan, işine gücüne giden, mektepte ders çalışan, tezgâhının başında Kur`ân-ı Kerî m okuyan, iftar sofralarına oturan, otobüs duraklarında bekleyen Filistinlilere sürekli müdahale ediliyor. Kudüs başta olmak üzere tüm Filistin şehirleri işgal altında. Mesela El-Halil. El-Halil kenti de Siyonist kuşatma altında. Müslümanlar, İbrahim Aleyhisselâm ın, Sâre validemizin, Yusuf Aleyhisselâm ın, İshak Aleyhisselâm ın medfun bulunduğu Halil ür-Rahman Camii ne ancak müsaade alabilirlerse İsrail askerlerinin kontrolünden geçerek girebiliyor. Yahudi askerler Mescid-i Aksa`da olduğu gibi Halil-ür-Rahman Camii ni ziyarete gelen Müslümanları da tahrik etmek için elinden geleni ardına koymuyor. Siyonistler Müslüman grupları tahrik edip olay çıkarmak için ibadethanelerin içerisine girerek, mescitlerde çirkin davranışlarda bulunuyor.

Rabbim basiret, birlik ve dirlik bahşetsin.

Kadınların çokluğuyla dikkat çeken İsrail in işgalci asker ve polis kuvvetleri günden güne devşirmelerle güçlendiriliyor. Siyonist asker ve polisler arasında Habeşistan dan getirilen Falaşa Yahudilerinin sayılarının çokluğu dikkat çekiyor. İslam âlemi hadiseye kayıtsız kaldıkça İsrail Müslüman ibadethanelerine ve yerleşim yerlerine kelimenin tam manasıyla çöküyor! Rabbim basiret, birlik ve dirlik bahşetsin, Filistinli kardeşlerimizin muî ni olsun. Â min.

Siyonistler, sözüm ona Büyük İsrail` projelerinin gerçekleşmesi için Filistin topraklarında Müslümanlara zulmediyor, her gün Filistinli kardeşlerimizin evlerine, ocaklarına ateş ve acı düşürüyor. Bizlerse bu süreçte arada sırada telefonlarımızın ekranlarında beliren videolarla, haber bültenlerine yansıyan vahşet görüntüleriyle, fotoğraf kareleriyle sadece birkaçdakikalığına mazlumun âhına kulak veriyoruz, sonrasında gündelik hayatın koşuşturması arasında Filistinli kardeşlerimizin dramını ve dahi kendilerine müteveccih sorumluluklarımızı unutuyoruz. Oysa Filistin şehirlerine hemen her gün mermiler, bombalar, yıldırımlar yağıyor. Ocaklar, ümitler, hayaller sönüyor. İnsanlar sadece işlerini, eşlerini, aşlarını kaybetmiyor hayatlarını, uzuvlarını, ellerini, ayaklarını ve yarınlarını kaybediyor.

***

Filistinli kardeşlerimiz öz topraklarında kendilerine onurlu bir gelecek kuramıyor, temel hak ve hürriyetlerini kullanamıyor, ibadet edemiyor, iş bulup çalışamıyor, sadece ve sadece doğuyor, büyüyor, ağlıyor ve ölüyor. Şehitlerin ardı sıra bebeler doğuyor. Onlar büyüyüp çocuk oluyor. Eline taşı alıp zalime atıyor. Sonra adam oluyor. Sonra 'Meta nasrullah' diyor. Sonra da şehit oluyor. Hayatın çarkı maalesef böyle sürüp gidiyor İbrahim Aleyhisselâm`ın topraklarında.

***

Filistin`de yine füzeye sapan taşı bombaya dua ile mukabelede bulunuluyor. Zalim attığında mazlumun bağrı deliniyor. Mazlum attığında taş miğferde misket yelekte sönüyor!

***

Filistinlilerin ellerinde her zaman zalime atacakları taşları olacak. Akşam olup gidecekler, dudaklarda dua olup kalacaklar. Başkaları seyredecek. Bir başkası dua okuyacak Filistinli annelere ise her zamanki gibi ağıt yakmak düşecek. Filistinli mazlumlar her zaman ölümden ziyade, dirilişten yana daha doğrusu 'ölümden değil ölüm sonrasından yana' oldu. Bu bir ümit; Ü mit sadece fakirin değil aynı zamanda mazlumun da ekmeği! Ü mit her zaman var olacak. Ve dudaklarda Ü stad Necip Fazıl`ın Şarkımız serlevhalı hüzün ve ümit dolu şiiri yankı bulacak;

'Kırılır da bir gün bütün dişliler,

Döner şanlı şanlı çarkımız bizim.

Gökten bir el yaşlı gözleri siler,

Şenlenir evimiz, barkımız bizim.

Yokuşlar kaybolur, çıkarız düze,

Kavuşuruz sonu gelmez gündüze,

Sapan taşlarının yanında füze,

Başka âlemlerle farkımız bizim.'

Bizlerse aynen Çin`in Doğu Türkistan`daki mezalimine, soykırımına seyirci kaldığımız gibi Siyonist İsrail`in Filistin işgaline ve Mescid-i Aksa tacizlerine, akıl almaz işkence ve katliamlarına karşı kafalarımızı kuma gömerek şiirlerde teselli bulacağız ve yazılarımıza 'Müslümanların kanayan yarası: Filistin ve Mescid-i Aksa.' başlıklarını atmaya devam edeceğiz!

`height=

YARIN: Kudüs-ü Mazlû me.