14 Mayıs seçimlerine katılacak siyasi partiler MV aday listelerini YSK'ya verdi. Ülkemize hayırlı olsun..

Sağduyu Çağrısı..

TBMM Başkanı Sn. Mustafa Şentop (Ak Parti): 'Gazi Meclisimizin yüce çatısı altında görev yapan ve aday ol(a)mayan tüm MV'mize yaptığı çalışmalar ve sağladıkları katkılar için gönülden teşekkür ediyor, başarılar http://diliyorum.Seçim süreci sağduyu ve demokratik olgunluk içinde tamamlansın'

Yanlış Aday Siyasi İntihar Mı?

Adıyaman’daki iddia edilen 'Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alkayış Ahmet Taş`Ak Parti listesine Mehmet Metiner; 'liste doğruysa siyasi intihar olur bu. Umarım doğru değildir.`demiş. 

Ve liste açıklandı: 'RESUL KURT, İSHAK ŞAN, MUSTAFA ALKAYIŞ, HÜSEYİN ÖZHAN, ZİYA POLAT`Sn Metiner, yine siyasi intihar mı?

Liste Savaşları…

Dediğimiz gibi oldu. Sn R.T.Erdogan, nihayet üçdönem kuralını işletti. Kamuoyunda ismi çok tartışılan Sn. Zehra Taskesenlioğlu, Sn. Ravza Kavakçı ve Sn. Betül Sayan Kaya’yı liste dışı bıraktı. MV yaptığı dersaadet MV, eski şoförü Sn. Ahmet Hamdi Çamlı ile Zülfü Tolgar’ı  seçilemeyecek yerlere koydu. Teşekkürler

AK Parti'nin tanınmış isimleri Bülent Arınç, Melih Gökçek ve Mehmet Ali Şahin, MV adayı değiller ancak onların çocukları MV adayı olarak AK Parti listelerinden seçilecek yerlere yerleştiler. Mücahit Arınç2. kez MV olmaya çok yakınken, Osman Gökçek (olmamalıydı) ve yazar Cem Şahin ilk kez MV adayı oldu...

MV Listelerinde Değişim Oldu mu?

Ak Parti, CHP ve MHP seçmeni hangi isimleri aday istemiyor!” yazımızı kısa süre önce 24.03.2023'de yazmıştık. MHP kulakları tıkadı. CHP ve Ak Parti değişimi yaptı. AK Parti’nin 285 mevcut MV'den sadece 104’ü yeniden aday gösterilirken, 181 kişi liste dışı kaldı..

İYİ Parti MV aday listelerinde, Genel Başkan Meral Akşener'in, “partisinde kabuk değiştirdiği” görüldü ve 25 MV ile yolları ayırdı. 

Siyaset de Genel Tespit (10.04.2023)

Genel kanı şu; 

1/ Cumhur İttifakı içerisinde veya destek oldukları halde, son anda ayrı listelerle seçime girecek olan Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Vatan Partisi, Ak Parti'nin oylarında düşüşe yol açacak.

2/ MHP 'nin ortak listeye yanaşmaması, seçime ayrı girmesi, Ak Parti'nin oylarında düşüşe yol açacak.

Köşe Yazarları Siyasetin İçinde…

1/ Abdulkadir Selvi (Hürriyet) her gün CHP, İyi Parti, Bay Kemal v.b. muhalefetin içini karıştıran haberler yapıyor. Bir iktidar değişikliğinde yok olacak gibi…Mesela, aday tartışmalarını bile, CB Sitemi nedeni ile  her partide sarsıntı olduğu halde, CHP 'de olanı abartmış 'CHP’de kaos`var diyor.

2/ Hilmi Daşdemir’in yazı başlığı(TV100/10.04.2023); “İYİ Parti’de erime devam ediyor; oyları yarı yarıya düştü.” Sonra devam ediyor; “Daha önce Akşener’in, Kılıçdaroğlu’nun Masa’sından kalkıp, tekrar oturtulduğu süreçten itibaren oy oranlarında ciddi bir düşüş başlamıştı.”

3/ Hacı Yakışıklı (TV100/10.04.2023) aynı konu ile H. Daşdemir ile pişti olmuş: “Tüm hedefi ‘TBMM’de güçlü temsiliyet’ olan Meral Akşener hiçbeklemediği bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Dayanağı ise Sn.Çıray’ın bir açıklaması; “İyi Parti İzmir Milletvekili ve Meral Hanım’ın Başdanışmanı Aytun Çıray dün sosyal medya hesabından mesaj atarak, “Baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çalışacağım” diye açık açık yazdı! Seçim barajı yüzde 7 olduğuna göre İyi Parti’nin oyları yüzde 6’ya ve hatta daha aşağısına düşmüş görünüyor.”

4/ Devletçi olan ve her hükümeti şartsız destekleyen Mehmet Barlas (Sabah/10.04.2023) CHP listelerini beğenmediğini belirterek: “Ak Parti’de Milletvekillerinin yüzde 70'inin değiştiğini görüyoruz. Genç, kadın adaylar, yerel aktörler ön planda. 3 dönem kuralından da taviz verilmemiş. Recep Tayyip Erdoğan tamamen seçim kazanmaya odaklı bir liste hazırlamış. Tüm adayların bir misyonu var. Bu isim nereden çıktı diyebileceğiniz tek bir aday yok.” diye çok iddialı yazıyor. Adayların misyonunu herhalde zamanla yazacaktır, çünkü çok merak ediliyor..

5/ Ahmet Hakan ise bu yazıları çıldırma olarak gömüş ve (Hürriyet/10,.04.2023);   'GAZETECİLER, bu seçimde resmen çıldırmış durumda. Muvazene kalmadı. Şaft kaydı...Denge gitti, mesafe gitti. Profesyonel gazeteciliğin kırıntısı bile kalmadı. Bir ara “aktivist heyecanı” ile hareket ediyorlardı. Artık gözü dönmüş birer fanatik olup çıktılar.`Haklı değil mi?