NBA`de sezonun sonuna yaklaştık. Bir yandan şampiyonluk mücadelesi kıyasıya sürerken diğer yandan özellikle Los Angeles ve New York gibi büyük ekonomiye sahip şehirlerin takımları büyük yıldızları takıma katmak için çabalıyor. NBA`in süperstarları Kevin Durant ve Kawhi Leonard`ın bu yaz serbest kalacak olması yanında Anthony Davis`ın takasını istemesi şampiyonluk iddiası olan kadro kurma çabasındaki takımların iştahını kabartıyor.

NBA`in hiper starlarından Kevin Durant için en favori aday New York. Golden State ile 2 şampiyonluk yaşayan, 3. yüzük için mücadelesini sürdüren Kevin Durant bu yaz takımdan ayrılacak. Yıldız forvet şampiyonluk hasretini giderdi artık maksimum kontrat alabileceği iddialı bir takıma gitmek istiyor. Knicks`in planı Celtics`ten Durant`ın yakın arkadaşı Kyrie Irwing`i alarak Durant`la beraber iddialı bir takım kurmak. Los Angeles Clippers ve ezeli rakibi Lakers, Durant için bir diğer alternatifler.

NBA`in çok yönlü yıldızlarından Kawhi Leonard`ın ise pek de istekli olarak gelmediği Toronto`yla sözleşmesi sezon sonu bitecek. Kawhi`nin takımda kalmasını sağlayacak tek koşul şampiyon olmaları olur. Aksi durumda Kanada`da yaşamaya çok da istekli olmayan Leonard, doğduğu şehir Los Angeles takımlarından biriyle anlaşabilir. Los Angeles Clippers, Kawhi için çok istekli. Gençve oturmuş kadrosuyla Clippers, Leonard için uygun bir alternatif gibi duruyor. Los Angeles`ın diğer takımı Lakers Kawhi için seferber oldu. Lakers`ın efsane ismi LeBron James, Kawhi`yi Lakers`a gelmeye ikna etmek için Kanada`ya giderek yıldız basketbolcuyla özel bir görüşme bile yaptı. LeBron ile Cavaliers`da şampiyonluk yaşayan Kyrie Irwing`in yıldız basketbolcuyla bu defa Lakers`ta yeniden bir araya gelmesi ihtimal dahilinde.

Geçtiğimiz yıl Lakers`da oynamak istediğini belirterek takasını isteyen Anthony Davis, Pelicans`ın katı tutumu nedeniyle bu amacına ulaşamamıştı. Ancak bu yaz Davis`in takası gerçekleşecek. Lakers, Celtics ve Knicks, Davis`i kadroya dahil etmek için teklif dosyalarını hazırladılar bile. Bu sene draftta 4. sırayı elde eden Lakers, Kuzma, Ingram gibi potansiyelli gençbasketbolcularının yanına 4. sıra draft hakkını ekleyerek kışın yapamadığını bu yaz yapabilir. Celtics ise Jayson Tatum merkezli bir paket hazırlayarak Pelicans`ı ikna etmeye çalışacak.

Serbest oyuncuların tercihi ve takasların ne yönde gerçekleşeceği önümüzdeki sezonun şampiyonluk rotasını çizecek. Kesin olan Durant`ın ayrılığından sonra Golden State`in şampiyonluk yarışında önceki yıllar kadar iddialı olamayacağı.