Bizans döneminde çok önemli bir su havzasıdır bahsedeceğim yer. Neşet Suyu Tabiat Parkı`na, özel araçlarıyla gelenler için Belgrad Ormanı Bahçeköy Giriş Kapısı ve Belgrad Ormanı Kurtkemeri Giriş Kapısından olmak üzere 2 ayrı noktadan giriş yapılabilmektedir. Bu dönemde yapılan içme suyu kanalları yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Belgrad Ormanının neredeyse tam merkezinde yer alır. Sahip olduğu yürüyüş ve koşu parkurları, bitki ve hayvan zenginliği, doğanın muhteşem sesiyle tarihin muhteşem dokusunun birleştiği nokta olan Neşet Suyu Tabiat Parkı orman içerisinde en çok kullanılan alanların başında gelir.

İstanbul gibi devasa bir şehirde böylesine güzel bir doğal alan olması ve Türkiye`de Orman denildiğinde akla ilk olarak Belgrad ormanının gelmesi bölgenin korunmasının önemini kat kat daha fazla arttırmıştır. Orman içerisinde çok çeşitli bitkiler bulunur. Orman içerisinde Orta Avrupa, Akdeniz, Karadeniz ve dünyanın diğer kısımlarının floraları bölgede bir arada bulunabilmektedir.

Haçlı seferleri ile su yapılarının deforme olması sonra Osmanlı döneminde tekrar inşa edilmiştir. Ormanda çok meşhur olan içme suyu ve şifa kalitesi yüksek memba suları da bulunur. Bu memba sularından biride 'Neşet suyu' dur. Adını Orman Mektebi Alisi rektörlük görevi yapmış Müderris Neşet Bey`den almıştır. 1881 tarihinde Resne de doğmuş ve 1929 tarihinde İstanbul da vefat etmiştir.
Orman Mektebi  lisi rektörlük makamına kadar yükselmiştir.
Rahmetli ağaca ve ormana emsalsiz bir aşk ile bağlı büyük bir idealistti.
Bu mevzuda ki üstün çalışmaları ile arkadaşları ve talebelerinin ebedi hürmet ve sevgisini kazanmıştır. Belgrad Ormanı Osmanlı zamanında da tüm padişahlar tarafından korunmuş ve neredeyse tamamı tarafından fermanlar verilmiştir.

1956 yılında orman ziyaretçilere açılarak belirlenen noktalarda dinlenme ve çeşitli aktiviteler yapılmaya izin verilmiştir. Valide Sultan Bendi, Topuzlu Bend, Neşet Suyu civarında yapılan piknik alanları ziyaretçilerin en çok uğradığı noktalar olarak ün kazanmıştır.

Belgrad ormanının bir özeti olan Neşetsuyu Tabiat Parkı meşe ve gürgen ağaçlarından oluşan doğal güzelliği, şehrin gürültüsünü unutturan sessizliği, temiz havası ile ziyaretçileri mest etmektedir. Özellikle sonbahar aylarında doğanın renk cümbüşünü görmeniz gerektiğini belirtmeliyiz.