İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesindeki tartışmalı yargı düzenlemesini eleştiren ABD Başkanı Joe Biden'a yanıt olarak, 'İsrail'in, dış baskılara göre karar vermeyen egemen bir ülke olduğunu' belirtti.

Netanyahu, Biden'ın, İsrail'de kitlesel protestolara ve grevlere yol açan yargı düzenlemesi konusunda 'çok endişeli olduğu ve İsrail'in bu yolda devam edemeyeceği' yönündeki sözlerine itirazda bulundu.

Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunan İsrail Başbakanı, 'Biden'ı 40 yılı aşkın süredir tanıdığını ve onun İsrail'e olan bağlılığını takdir ettiğini' ifade ederken, ülkesinin 'egemen bir ülke olduğunu' hatırlattı.

BİDEN YARGI DÜZENLEMESİNDE VAZGEÇİLMESİ TAVSİYESİ VERMİŞTİ

Biden, İsrail'de kitlesel protestolara ve grevlere yol açan tartışmalı yargı düzenlemesine ilişkin endişelerini dile getirmişti.

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlan Biden, İsrail'in zor bir süreçten geçtiği ve bunu halletmeleri gerektiği söyleyerek, Netanyahu'nun söz konusu yargı düzenlemesinden vazgeçmesini tavsiye etmişti.

'Bu yolda devam edemezler. Bunu bir nevi netleştirdim.' diyen Biden, Netanyahu'nun gerçek bir uzlaşma sağlayacak şekilde hareket etmesini umduğunu belirtmişti.

Biden, Netanyahu'nun Beyaz Saray'a davet edilip edilmeyeceğine yönelik bir soruyu ise, 'Hayır, yakın zamanda değil.' diye yanıtlamıştı.

Editör: Onurcan Şimşek