Bir çocuğun hayatında anne ve babasından sonra en önemli kişi öğretmendir. İyi bir öğretmene rastlamak bir insanın hayatındaki en büyük şanslardan birisidir. 
İyi bir öğretmen kadar insanın hayatının akışını başka hiçbir faktör o denli etkileyemez. 

Olumludan olumsuza, olumsuzdan olumluya hayatımızın gidişatını değiştiren güçlerin başında şüphesiz öğretmen gelir. 
Hayatta çok başarılı olmuş, zirve insanların hayatları incelendiğinde bu etki çok bariz bir şekilde görülür ki buna 'pozitif öğretmen etkisi' denir. Bu etki o kadar güçlüdür ki, adeta sihirli bir değnek gibidir. Dokunduğu kişiyi alır ve zirveye götürür. Bütün teknolojik gelişmelere rağmen araştırmalar öğretmenlerin, bir çocuğun eğitiminde hala %70 etkiye sahip olduğunu söylüyor.

Bu durumun tam tersi de mümkündür. Hayatta başarısız olmuş kişilerin geçmişleri incelendiğinde de ya olumsuz bir öğretmen modeli ya da büyük bir öğretmen boşluğu görülür. Bu duruma da 'negatif öğretmen etkisi' adı verilir.  Öğretmenin yanlış bir hareketi yüzünden okulu terk etmiş, okumaktan nefret etmiş yüzlerce insan var çevremizde.
İnsan hayatında bu kadar önemli bir etkiye sahip olan öğretmenlerle ilgili ne yapılsa azdır. Ü lke olarak elimizde son bir kuruş kalsa bile bunu öğretmenlere harcamalıyız. Öğretmen yetiştirmeye harcamalıyız.   
Öğretmen politikamız aynı zamanda gelecek vizyonumuzdur. 

Geleceğini düşünen bir toplum öğretmenlerine daha ciddi yatırımlar yapar, daha iyi imkânlar sunar. Toplumdaki en idealist, en zeki, en çalışkan gençler öğretmenliğe yönlendirilmelidir. Öğretmenlik yeniden en cazip, en itibarlı meslek haline getirilmelidir. Öğretmenin toplumdaki itibarı o toplumun eğitim düzeyini belirler aslında.

Uzaktan eğitim döneminde öğretmenin değeri bir kaz daha anlaşılmış oldu aslında. Ne yaparsak yapalım, hangi teknoloji kullanırsak kullanalım, hangi yazılımı, programı denersek deneyelim asla öğretmenin bir çocuğun gözlerine baktığında verdiği duyguyu vermiyor. Öğretmenin öğrenciyle kurmuş olduğu gönül bağını kuramıyor. Uzaktan eğitimde bunu aslında öğretmen de kuramıyor.

Binlerce ebeveyn öğretmenleri çok iyi anlamış durumda bu uzaktan eğitim sürecinde. Özellikle de küçük yaştaki öğrenciler için öğretmenin etkisi o kadar da büyük ki;

Öğretmenin sadece akademik açıdan bir takım bilgileri aktarmadığı, öğrenciye rol model olduğu, eğitim verdiği, onu adım adım inşa ettiği anlaşıldı aslında bu süreçte.

Toplum için, eğitim için, bir ülkenin geleceği için önemini kavradığımız öğretmenlere, daha çok değer vermeliyiz. Değer vermenin binlerce yolu yöntemi var. En azından bir teşekkür ederek, kendilerini anladığımızı ve yaptıkları işe saygı duyduğumuzu ifade ederek başlayabiliriz.

O yüzden yeniden öğretmen ve öğretmenlik diyoruz. Çünkü öğretmen demek yarınlarımız demektir.

Bu vesileyle ülkemin her yanında, uzaktan ya da yüz yüze, bir şekilde çocuklar eğitimden mahrum kalmasınlar diye çırpınan bütün öğretmenlerimize binlerce teşekkürler;