Öğretmenlerin 7/24 müsait olması işinin ehemmiyeti açısından önemlidir. Ancak bu yedi yirmi dört müsait olma durumu hem öğretmen hem de veli ve öğrenci açısından sağlıklı olmayacaktır.

Her insanın kendisine ait özel vakitleri olmalı. Dinlenme açısından, üretim açısından bu kaçınılmazdır. Evde velinin yapacağı birçok işin öğretmene yüklenmesi ya da öğretmen den beklenmesi kesinlikle sağlıklı değildir. Akşamları ve hafta sonları belirli saatler öğretmenin olmalı.

'Öğretmenin mesai kavramı yoktur!' yedi yirmi dört koşturmalıdır. Bu bahsedilen öğretmen, 'robot bir öğretmense' olabilir. Şunu unutmayalım, öğretmen de bir insan, kendisine, ailesine, anne babasına, dostlarına, akrabalarına ayıracağı zaman dilimi olmalı. Kısacası insanî değerleri planlamadan aklımıza gelen her sorumluluğu öğretmenlere yüklemek doğru değildir.

`height=

Öğretmenlerin, yedi yirmi dört çalışan bir market, bakkal olmadığını bilmek ve buna göre hareket etmek önemlidir. Aynı zamanda bir nezaket kuralı olarak sınırların olması gerekir. Öğretmenin dinlenmek, yenilenmek ve üretmek için de daha fazlasına ihtiyacı vardır. Kaliteli, heyecan veren işler insanların kendisine ayırdığı zamanla ortaya çıkacaktır.

Bir öğretmen çalıştığı kurumla birlikte ne zaman çalışacağı konusunda net bir çizgi belirlemelidir. Duruma, olaya, veliye, öğrenciye göre bu net çizgi değiştirilmemelidir.

Genel anlamda, çoğu öğretmen için bu çalışma saati, 08:00 - 16:00 ya da 17.00`dir. Bu zamanın dışında kalan her şey bir sonraki iş gününü beklemek zorundadır. Bu süre içinde sizinle ne zaman iletişime geçebilecekleri konusunda ebeveynler ve öğrencilerle net bir saat belirlemek gerekir.

Yani veli ve öğrenci, 'Ne zaman aklıma gelirse öğretmeni arayabilirim.' mantığında olmamalıdır. Bu çalışma disiplini açısından da önemlidir.

Ancak her zaman istisnai durumlar olacaktır. Bunlar hayatın olağan akışı içerisinde olan şeylerdir.

Öğretmen, kendisine bir mücadele şansı vermek için, bazı kuralları, sınırları koymak zorundadır. Bazılarımız için bu, dizüstü bilgisayarlarımızı okulda bırakmak anlamına gelebilir. Birileri için de okul saati içerisinde telefonunu tamamen kapatmak olabilir.

Diğerleri kişisel cihazlarına işle ilgili uygulamaları koymamaya karar verebilir, bilgisayarını tamamen iş dışında kullanabilir. Başka bir öğretmen iş için kullandığı e-posta adresiyle özel kullandığı adresi ayırır.

Sizinle çalışma saatleriniz dışında iletişime geçen veli ve öğrenciler için otomatik bir cevap ayarlanabilir. 'Değerli velim ya da öğrencim, sizinle pazartesi, salı vb. günü uygun bir saatte görüşebiliriz. O zaman daha ayrıntılı değerlendirme yapabiliriz.' gibi nazik bir hatırlatma notuyla cevap verilebilir. Bu notu bir defa alan veli veya öğrenci devamında zaten bu konuyu dikkate alacaktır.

Yukarıda da bahsettiğim gibi 'özel, farklı, elzem ya da çok gerekli olduğu durumlarda' istisnalar yapılabilir. Hepimiz, bunların normal zamanlar olmadığını anlarız ve yardımcı olmak isteriz. İnsanlar zaman zaman büyük bir stres altında olabilir. İşte bu durumlar için her zaman istisnalar olacaktır.

Çalışma programımızın yoğunluğu sebebiyle gündüz iş vaktinde yapamadığımız bir konuşmayı ebeveynle bir akşam görüşmesinde yapabiliriz. Uzun zamandır ödev yapmayan bir öğrencinin gece geçsaatlere kadar uğraşıp yaptığı ve sizden acil dönüş beklediği bir ödev metnine teşvik edici anlamda cevap verebiliriz.

Böyle sıradışı birkaçdurum için kesinlikle zamanımız olur. Ancak bunlar istisnadır, kesinlikle kural ve zorunluluk değildir.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da kurum olarak tutarlı olunması gerekir. Bazı öğretmenlerimiz sınırlar koymaya çalışırken birileri de bütün bu sınırları bilerek veya bilmeyerek ortadan kaldırabilir.

Ama unutmayalım, hepimiz aynı gemideyken bu farklılıklar mutlaka dikkat çekecektir. Kurum olarak sürekli ulaşılabilirliğe hayır demek ve okuldaki herkesin çalışma saatlerini belirlemek kesinlikle daha etkili olacaktır.

Ancak insanî değil de ekonomik sebeplerle bu kurallar ne konulabiliyor ne de konulan kurallar hakkıyla uygulanabiliyor. 'Müşteri her zaman haklıdır.' mantığı sadece ekonomik koşullar gündeme gelince dikkate alınıyor.

Okul idaresini arayan bir veli, 'Matematik öğretmeni Ahmet Bey, mesajlarıma ve her türlü sorumuza gece geçsaatte bile olsa cevap veriyor. Ancak Din Kültürü öğretmenimiz Tarık Bey, hafta içi belirli bir saate randevu mesajını otomatik olarak gönderiyor.' dediğinde okul idaresi bu soruyu nasıl cevaplayabilir?

Veli ve öğrenci her zaman karşılaştırır. Kurum olarak bu tür durumların yaşanmasını bir iki kuralla çok rahat önleyebiliriz. Yani okul olarak, öğretmenler olarak, 'Bunu yapması için kimseye başka bir neden verilmemelidir.'

`height=

Biz öğretmeniz, başkalarına yardım etmek bizim doğamızda var. Yardım etmeden duramayız zaten ancak bu kurallar biz öğretmenlerin gelişimi için bir zorunluluktur. İnanın her öğretmenimizin planladığı ve bir an önce hayata geçirmek istediği çok şeyi var.

Değerli meslektaşlarım, kıymetli kurum yöneticileri unutmayın!

'Boş bir kaptan su, bilgi, enerji, vb. alamayız.' Biz öğretmenler, sabahları heyecanla okula gelen çocuklarımızın ihtiyaçduyduğu öğretmen olacağız.'

Bu ihtiyaçduyulan öğretmen olmak da, 'dinlenmekle, üretim için ayrılan zamanla, öğretmene verilen maddi, manevi değerle ; ' olacaktır.

'Önce iş, sonra insan!' yerine 'Önce insan, sonra iş!' anlayışını zihinlere yerleştiremezsek 'inanın, daha çok işimiz var!' demektir.