İnsanların temel ihtiyaçları söz konusu olduğunda ya da okullardaki öğrencilerin güvenlik ve sevgi ihtiyaçlarına atıfta bulunmak için genellikle 'Maslow un İhtiyaçlar Hiyerarşisini' kullanırız. Okullarda öğretmenlerin de öğrenciler kadar görülmesi ve aidiyet duygusu hissetmesi gerekir.

Olumlu ve sağlıklı bir okul iklimi için güçlü müdür-öğretmen ilişkisi çok önemlidir. Okul müdürlerinin bu konuda atabileceği kolay ama etkili adımlar bulunabilir.

Biz bu yazıda olumlu okul iklimine katkısını çok önemsediğimiz, öğretmenlere önem verme ve verilen bu önemin nasıl hissettirileceği konusundan söz edeceğiz.

Kimmie Fink[1], önem verdiğinizi öğretmenlere göstermenin bazı kolay ve etkili yolları vardır diyor. Bu davranışları sergileyen okul müdürleri kısa bir zaman içerisinde okullarındaki değişimi göreceklerdir.

1- Öğretmenlere güvenin ve yaptıkları işe saygı duyun

Kişiler arasında güven ve karşılıklı saygının olduğu bir yerde huzurlu bir çalışma ortamından söz edilebilir. Öğretmenler kendilerine güvenilmesini ve yaptıkları işe saygı duyulması beklerler. Bir kişiye değer vermenin ön şartı güvenmek ve ona saygı duymaktır. Okul müdürleri okullarını olumlu ve üretken bir çalışma ortamına dönüştürmek için ilk adımı öğretmenlerine ne kadar güvendiklerini ve onlara gerçekten saygı duyduklarını sözleriyle ve davranışlarıyla hissettirerek atabilirler.

2- Öğretmenleriniz kişisel gelişim ya da mesleki gelişim çabalarını destekleyin.

Bazı öğretmenler kendilerini geliştirmek amacıyla bir takım kurslara ve eğitimlere katılmak için izin isteyebilirler. Mümkün olabildiğince onlara maddi ve manevi olarak yardımcı olunmalıdır. Ders programlarında kolaylık sağlayabilirsiniz. Öğretmenlerinizin kendilerini geliştirmesi en başta çalıştığı okulun eğitim kalitesini artıracaktır. Yine öğretmenlerinizin yüksek lisans yapmasını teşvik edebilir ve onların da üniversitedeki derslerine rahat katılmaları için olabildiğince ders programlarında esneklik sağlayabilirsiniz.

Bir okul müdürü bu konuda bir adım daha ileri giderek öğretmenlerine hangi konularda eğitim almak istediklerini sorabilir ve çıkan sonuçlar istikametinde öğretmenlerine özel hizmet içi eğitimler organize edebilir.

3- Öğretmenlerinizin favorilerinin listesini alın.

Öğretmenlerinizi en sevdikleri sıcak içecek, tatlı, atıştırmalık, dondurma, soğuk içecek vb. hakkında hızlı bir anket doldurmaya davet edebilirsiniz. Sonra bir gün öğretmenlerinizi bir sabah sıcak bir çikolata ile veya öğleden sonra bir fincan kahve ve yanında bir tatlı ile şaşırtabilirsiniz.

4- Bir minnettarlık notu yazın.

El yazısı ile yazılan küçük bir notun gücünü küçümsemeyin. Bir öğretmeninizin harika bir etkinlik yaptığını görürseniz, bu durumu bir teşekkür kartına yazarak elden teslim edebilirsiniz. El yazısı ile yazılan bir minnettarlık cümlesi kişiye kendini daha özel hissettirecektir.

5- Nöbet, gözetmenlik görevlerini arada bir devralın.

Öğretmenlerin en çok istediği şey, zamanlarının kendilerine bırakılmasıdır. Bunu yapmanın kolay bir yolu, onları ara sıra öğle nöbetlerinden, teneffüs nöbetlerinden ya da bir sınav gözetmenliğinden kısa bir süreliğine muaf tutmaktır. Bazen de okul çıkışı bir toplantıyı tatil ederek onları evlerine erken göndermek çok iyi hissettirebilir.

6- Küçük bir hediye verin.

Bir öğretmen normal görevlerinin ötesinde farklı bir etkinlik yaptığında ya da hasta bir öğretmenin derslerini doldurduğunda ona küçük hediyeler vermeniz çok iyi gelecektir. Bir teşekkür kartı, bir kitap, bir kalem seti, küçük bir çikolata paketi ya da bir ajanda değer vermenin güzel bir göstergesi olabilir. Ya da güzel bir kahve evinde kullanabileceği iki kişilik bir hediye çeki de olabilir. Ayrıca hediye vermek için öğretmenler günü, dönem başları, bayramlar da iyi bir fırsattır.

7- Yanlarına uğrayın ve çabalarını görün.

Sadece resmi ders gözlemleri ya da bir takım evrak işleri için değil sürekli öğretmenlerinizin arasında olmaya çalışın ve onların koşuşturmalarına, çabalarına tanıklık edin. Teneffüste onlarla birlikte çay içip sohbet ederek onların öğrencilere dair anlattıklarını dinleyin. Yaptıkları harika bir etkinliği izleyin ve olumlu bir not yazarak bu durumu öğretmene iletin. Bu sayede öğretmenler kendilerinin fark edilmesi için özel bir çaba içine girmezler, biliriler ki yöneticileri zaten sürekli yanlarındadır.

8- Öğretmenleri birtakım sıradan (angarya) işlerden kurtarın.

Fotokopi çekmek, evrak hazırlamak, gezi planı hazırlamak, rapor yazmak, yarışmalara başvuru yapmak gibi bir takım sıradan görevler, öğretmenlerin ciddi şekilde zamanını tüketir. Bir yönetici olarak beş dakikanızı ayırın ve her gün bir öğretmen için fotokopi işlerini alın. Başka bir öğretmenin gezi planını büroya yazdırabilir ya da yapması gereken bir evrak işini siz halledebilirsiniz. Bu sayede öğretmenleriniz asıl eğitim işine daha çok zaman ayırabilirler.

9- Öğretmenlere malzeme sağlayın.

Birçok öğretmen, sınıfta kullanılan bazı kırtasiye ürünlerini kendi ceplerinden ödüyor. Tahta kelemi, tebeşir, silgi, pano malzemeleri, renkli kartonlar, yapıştırıcılar, zımba, makas, delgeç, dosyalar, boyalar gibi pek çok eşya bir sınıf için önemli malzemelerdir. Bütçenizde bu tür ihtiyaçlar için biraz kaynak ayırın. Öğretmenlere ve zümrelerinize sene başında neye ihtiyaçları olduğunu sorun ve bu istekleri toplu bir şekilde temin edin. Kullanacakları malzemelerin ellerinin altında olması öğretmenleri iyi hissettirecektir. Aynı zamanda kendilerine ve yaptıkları işe önem verildiğinin de bir göstergesidir bu durum.

10- Öğretmenleriniz, haklarında yaptığınız övgüleri, iltifatları duysunlar.

Bazen bir topluluk içinde birisinin sizi takdir etmesi iyi bir motivasyon kaynağı olabilir. Bir öğretmen harika bir sınıf projesi mi hazırladı, ya da çalıştırdığı basketbol takımı dereceye mi girdi, bunları okulun haber bülteninde yayınlayabilirsiniz ve ya genel bir toplantıda vurgulayabilirsiniz.

Bir edebiyat dergisinde öyküsü yayınlanan bir öğretmeninizi ya da yüksek lisansını dereceyle tamamlayan bir öğretmeninizi tebrik edebilir ve onların bu başarısından kıvançla söz edebilirsiniz.

Ayrıca unutulmamalıdır ki okul müdürleri üst amirleriyle ya da öğrenci velileriyle yaptıkları toplantılarda kendilerini değil de başarılı öğretmenlerini öne çıkarırsa ya da överse çok daha şık olur.

11- Öğretmenlerin doğum gününü evlilik, nişan merasimleri gibi özel günlerini unutmayın.

Her insan gibi öğretmenlerin de değer verdikleri bazı özel günler olabilir. Örneğin bir öğretmeninizin doğum gününde küçük bir pasta kesmenin ya da ona küçük bir kart yollamanın iyi hissettireceğini bilmelisiniz.

Bir öğretmeninizin düğün merasimine katılmak ve küçük bir hediye vermek de çok güzel bir jest olabilir ve bu tür davranışlar önem verdiğinizin en güzel göstergeleridir. Bir okul müdürü, öğretmenlerini yakından tanımalı ve onlar için önemli olan olayları, günleri ihmal etmemelidir.

12- Öğretmenlerin ve yakınlarının sağlık durumlarıyla ilgilenin.

Hasta olan ve birkaçgün okula gelemeyen bir öğretmeni telefonla arayarak geçmiş olsun demek ve herhangi bir ihtiyacı olup olmadığını sormak da çok iyi hissettirecektir. Ciddi bir sağlık sorunu yaşayan, ameliyat olan öğretmenlerinizi bizzat hastanede ya da evlerinde ziyaret etmek çok önemlidir.

Öğretmenlerin sadece kendilerinin değil çocuklarının, eşlerinin ya da anne baba gibi yakınlarının sağlık durumlarını da sormanız onları mutlu edecektir. Kişilerin sağlıklarını önemsemek kendilerine verilen değerin en iyi göstergelerinden birisidir. Bunu yaparken samimi olmak ayrıca çok çok önemlidir.

13- Öğretmenleriniz için gezi, müze ziyareti, piknik, spor müsabakaları, müzik dinletisi gibi sosyal ve kültürel faaliyetler organize edebilirsiniz.

Sene sonunda öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra tüm öğretmenlerle beraber yapılan harika bir piknik yıllarca unutulmaz olabilir. Öğretmenlerin de kaynaşmaya, oynamaya, eğlenmeye, rahatlamaya ihtiyaçları vardır. Hep birlikte bir akşam bir konsere, bir sinemaya gidilebilir. Harika bir müzik dinlenebilir, harika bir film izlenebilir. Yine hep birlikte bir hafta sonu önemli bir müze gezilebilir.

Milli takımın bir maçına hep birlikte destek olunabilir. Öğretmenler arasında masa tenisi, satrançturnuvası gibi birçok müsabaka yapılabilir. Öğretmenlerden oluşan bir koro ya da folklor ekibi kurulabilir. Çeşitli sanat dallarıyla ilgili kurslar açılabilir.

Hatta tüm öğretmenler olarak yurt içinde ya da yurt dışında birkaçgünlük bir eğitim kampına ya da seyahatine gidilebilir. Bütün bu etkinlikler emin olun öğretmenlerin aidiyetlerini artıracaktır ve kendilerini çok iyi hissettirecektir.

Bir okul müdürü sadece öğrencilerinin gelişimi için sosyal ve kültürel faaliyetler organize etmez, öğretmenleri için de çeşitli kültürel, sportif ve sosyal faaliyetler düzenlemelidir.

_________________________________________________

[1] Kimmie Fink, WeAreTeachers da bir editördür. 13 yıllık sınıf öğretmenliği deneyimine, müfredat ve öğretim alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Yararlandığım Kaynak: https://www.weareteachers.com/show-teachers-you-care/