Nişanlısı Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın hayatıyla ilgili yazdığı kitabın tanıtımında konuşan Cengiz, "Cemal Kaşıkçı /Hayatı-Mücadelesi-Sırları" isimli kitaba ilişkin, "Bu kitapta bütün aradığınız soruların cevaplarını fazlasıyla bulacaksınız. Kitapta benimle ilgili, benim tanıdığım Cemal Kaşıkçı ve Türkiye kamuoyunun bilmediği Cemal Kaşıkçı'nın birçok yönlerini okuyacaksınız ve akıllarınızda bununla ilgili hiçbir soru kalmayacak. Bizler de elimizden geldiğince aslında bunun cevabını vermeye çalıştık." dedi.

Yaşadıklarının zorluğunu anlatan Cengiz, "2 Ekim tarihinde bildiğiniz gibi konsolosluk önünde beklerken, yani evlilik işlemlerini tamamlamak için bulunduğumuz yerden, ekip aracıyla ayrılıp, en yakın karakola gidip, orada ifade vermek durumunda kaldım. Bu bir genç kız ya da bir insan için çok büyük bir travmaydı." dedi.

Riyad'la ilişkilerini bozmamak için Kaşıkçı cinayetiyle ilgili düşük profilli tepki veren ABD Başkanı Donald Trump'a uluslararası kamuoyundan tepki gelmişti.

Daha önce Hatice Cengiz'i Beyaz Saray'a davet eden Trump'ın bu daveti Cengiz tarafından geri çevrilmişti.

Hatice Cengiz, "Martta Amerika'yı ziyaret edebilirim. Trump'ın bu konuda yeni bir yaklaşımı veya yapılacak yeni eylemleri varsa memnuniyetle karşılıyorum." diye konuştu.