AK Partili Erkan Kandemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldırı hakkında olay yerinden açıklamalarda bulundu. AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı binasına düzenlenen silahlı saldırının ardından Ömer Çelik, 'Sandığa giderken provokasyonlarla mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Aldığımız ilk bilgiler AK Parti binasını hedef alarak eylemiş gerçekleştirdiğini söylüyor. Ben şu partime mensubum diye bir parti ismi veriyor.

O sebeple AK Parti'ye karşı olduğunu söylüyor. Bunu demesinin şu aşamada bir önemi yok. Esas olan şu, ben televizyonlardan izliyordum, AK Parti'nin bazı söylemleri üzerine eylemi gerçekleştirdim yaklaşımı var. Terör örgütlerine birilerinin söylemeye sakındığı sözleri, partimize, ittifakımıza karşı kullanılması başlı başına bir provokasyon olduğun ifade etmiştim. Umarım bundan sonra herkes daha dikkatli olur. Emniyet güçlerimiz saldırganı yakaladı, sorgusu devam ediyor. Saldırgan saldırının AK Parti'ye olduğunu itiraf etti. Cumhurbaşkanımıza, partimize karşı kullanılan nefret dilinin, nefret siyasetinin belli yerleri tahrik etmek amacına matuf olduğunu ifade ediyoruz.'

İttifakgazetesi.com

Editör: Mehmet Poyraz