`height=

Vefa kelimesi hiçşüphesiz sadece İstanbul`da ne bir semtin adı ne de Vefa semtinde bulunan bir lisenin ismidir. Bunlardan da öte vefa kelimesi derin felsefi ve ruhi anlam içeren, değere değer katan bir kavramdır. Kelime anlamı, sebat, güven, sevgi bağlılığı, iyilikleri unutmama, iyilikte bulunanlara en az misliyle karşılık vermeyi ihtiva eder. Vefasızlığın kol gezdiği günümüzde menfaatlerin, çıkar ilişkilerinin, entrikaların, çoğu şeyin sanal olduğu bir ortamda ve en önemlisi vefasızların prim yaptığı bu devirde vefadan söz etmenin tam zamanı aslında. Bütün bu düşüncelerden dolayı olacak ki, bu yıl 19.ÖNDER İmam Hatipliler 'Ahde Vefa' başlıklı Kurultayı 3-4 Eylül 2022 tarihleri arasında 'Sultanlar Şehri' Sivas`ta gerçekleştirildi. 

`height=

Cumhurbaşkanı`ndan mesaj

ÖNDER Kurultayı`na mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisinin de bir İmam Hatipli olduğunu hatırlatarak, 'İmam Hatip okullarımıza yönelik hazımsızlığın, hakaret ve saldırıların arttığı bir dönemde düzenlenen Kurultay`ın dayanışmamız için ber mesajdır. Milletimizin kurduğu, yaşattığı ve bugünlere getirdiği İmam Hatipler, her günü sabırla, samimiyetle geçen 71 yıllık zorlu bir mücadelenin eseridir. Sahih İslam anlayışının öğretildiği İmam Hatip okullarımız, FETÖve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı mücadelede de kritik roller üstlenmektedir.

`height=

Biz de evlatlarımızı vatana, millete, ümmete hayırlı birer nesil olarak yetiştiren tüm eğitim kurumlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizlerden de nerede okursa okusun, hangi görüşe, kökene, kültüre sahip olursa olsun, ülkemizin bütün gençlerini kucaklamanızı, hiçbir ayrım yapmadan evlatlarımızı bağrınıza basmanızı bekliyorum' dedi. İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kurultay`da, 'Ahdimiz, akdimiz ve misakımız' başlıklı açılış dersi verdi. Görmez, dersin yeni eğitim öğretim döneminde, 81 il ve ilçelerdeki tüm imam hatip okullarının da açılış dersi olarak verdiğini belirtti. 

`height=

ÖNDER Başkanı Ceylan

Kurultayı iki gün boyunca dikkatle takip ettim. Konuşmacıları dinledim. Özellikle gençlerin heyecanını gözledim. ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, genç, dinamik, sempatik ve proaktif bir profil çiziyor. Ekibi de o nedenle özverili çalışıyor. Kurultaya bizzat katılıp konuşma yapan ve katılımcıların ilgisini ve sevgisini kazanan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, İmam Hatip mensubu ve mezunu olmakla şeref duyduğunu belirterek, 'İmam hatip nesli ülkenin ve milletin değerlerine sahip çıkmış ve millette onlara sahip çıkmıştır. Bu okullar devletin ve milletin okullarıdır. İmam Hatip okullarının çoğalması Türkiye için bir normalleşmedir. Türkiye`nin bize, bizlerin inandığı ve anlattığı değerlere ihtiyacı var. Bu bakımdan bizim varlığımız da bizim yaptıklarımız da çok önemli' dedi. Kurultay`da, 'Ahde Vefa' başlıklı konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dört çocuğu dahil imam hatip neslinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, 'Bugün milletimize ülkemize ve insanlığa hizmet noktasında daha çok imkanlara sahibiz bu sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır' dedi.

`height=

Kurultay`a katılarak konuşma yapan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, 'Ayasofya Camii`nin açılışı tam bir ahde vefa örneğidir. İmam Hatip ruhuna sahip nesil yetişsin istiyoruz' dedi. Kurultay`ın yapıldığı Sivas şehri üçönemli dönemin damgasını taşıyan şirin bir şehir. Şehir pırıl pırıl, cadde ve sokakları tertemiz. ÖNDER`in davetine icabet eden basın mensuplarıyla kurultay sonrası Sivas`ın tarihi yerlerini dolaştık. Kadim arkadaşım Adnan Öksüz ile Vilayetler Evi`nin yakınındaki at harasının olduğu yere büyük bir şehir parkı yapılmış. Liseden Edebiyat dersi öğretmenim Türk Halk Edebiyatçısı Sivaslı Dr. Doğan Kaya hocamız at müzesini gezdirdi. Doğan Hocamın atlar hakkındaki engin ve derin bilgisini de öğrenmiş olduk. 

`height=

Kurultayda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Sezgin, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Kırklareli Ü niversitesi Öğretim Ü yesi Dr. Yasin Çakırel, Eğitimci Cemal Yılmaz da birer sunum yaptı. Programda insani yardım gönüllüsü merhum Tarık Kesekçi`nin annesi ahde vefa çerçevesinde katılımcılara hitap etti. LGS sınavında tam puan alan Reyyan Duman da programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş`ın elinden ödül aldı. Davette ismi olduğu halde katılmayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İbrahim Kalın`a ÖNDER`in kırgınlığı vardı. Kurultaya`a Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Ü niversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız`da birer selamlama konuşması yaptılar.

`height=

Sorumluluğumuz büyük!

19. İmam Hatipliler Kurultayı, Sivas Cumhuriyet Ü niversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi. Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Ü niversitesi desteği ve ev sahipliğindeki 2 gün devam eden kurultaya Türkiye genelinden 600 civarındaki imam hatip derneği temsilcisi ve toplamda 1300 katılımcı iştirak etti. Kurultayın, 12 maddelik sonuçbildirgesinde, imam Hatip okullarının gayesinin milletimizin evlatlarını vatanına ve milletine aşkla hizmet eden nesiller olarak yetiştirmek olduğu vurgulandı. İmam hatip okulları hakkında doğru ve yeterli bilgiye sahip olmayanlara bu okulların tanıtılmasının bir zaruret olduğu belirtilen bildirgede, 'İmam Hatiplilerin tüm insanlığa, İslam ümmetine, milletimize ve tüm imam hatip camiasına karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların bilincinde olmak ve bunları yerine getirmek ahde vefanın bir gereğidir. İlk vazifemizin Allah`a vefa olduğu bilinci ile imam hatip markasını her yönden daha nitelikli hale getirmek için çalışmak ahdimizdir. Bu ahdimize bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz' ifadelerine yer verildi. 

`height=

Kurultayın kapanışında bir teşekkür konuşması yapan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, 'Ahde vefa şiarı çerçevesinde bir yıl boyunca çalışacağız. Her ilimizde, ilçemizde gitmediğimiz, kapısını çalmadığımız okul, derdiyle dertlenmediğimiz öğrencimiz kalmayacak' dedi. ÖNDER İmam Hatipliler Kurultaylarının önemli bir çıktısı da birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesine vesile olması ve mezun/mensuplarını bir araya getirerek samimi bağların güçlenmesini sağlamaktır. Gençİmam Hatiplilerde bu kurultayda kendilerinin yetişmeleri için fırsat bulmaları ve kendilerini de ortaya koymaları önemli bir kazanımdır. 

`height=

Güven kapısı vefa;

Vefa güvenin de kapısıdır. Vefalı dostluklar sevgiyi artırır, yalnızlıktan kurtarır, hayata bağlar ve yaşam sevinci verir. Vefa her şeye lazım, dertlere deva bir ilaçgibidir. Yapılan iyilik yapan için belki çok önemli değildir ama iyilik yapılan insan için çok önemlidir ve hiçbir zaman aklından çıkarmaz. Dostluk, arkadaşlık, akrabalık, komşuluk işin bitene kadar değil, ölene kadar ve sonrası da vefa çok önemlidir. Bir şiirin, 'Vefalı dostlar geldi yine' sözü ne kadar manalı ve bir o kadar da mesaj yüklüdür. Ahde vefalı olalım ve vefa ile kalalım efendim. Vefayı kaybedersek bir çok kıymetli değerimizi de kaybederiz vesselam. 

`height=