MEHMET POYRAZ/ittifakgazetesi.com

EURO 2024 elemeleri kapsamında Türkiye Milli Futbol Takımı gruplardaki ilk maçında Ermenistan ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Türkiye’nin 2-1 galip geldiği maçın gollerini Orkun ile Kerem kaydetti.

Ermenistan'a karşı golünü atan Orkun Kökçü'nün, 98 doğumlu abisi Ozan Can Kökçü de Azerbaycan Milli Takımı formasını giyiyor.

Kökçü kardeşler yetiştikleri Hollanda'yı reddetmiş Türkiye ve Azerbaycan'ı seçmişlerdi. Kardeşler, alt yapı eğitimlerini Groningen'de almalarına rağmen, Hollanda Milli Takımı'nı tercih etmemiş, Azerbaycan ve Türkiye Milli Takımları'nda boy göstermeye başlamışlardı.

MİLLİ DURUŞLARI TAKDİRLE KARŞILANMIŞTI

Futbol hayatına Avrupa’da başlayan, ardından bulundukları ülkelerin milli takımlarını tercih eden oyuncuların tam tersine Kökçü kardeşlerin Hollanda’yı tercih etmemeleri ve kardeş ülkeler Türkiye ve Azerbaycan Milli Takımlarında boy göstermeleri dikkat çekmişti. Her iki kardeş de Hollanda futbol camiasında ilgiyle takip edilmesiyle de biliniyor.

Birçok futbolcunun aksine, milliyetçi kimliğini gizlemeyen Ozan'ın Azerbaycan forması giymesi takdirle karşılanmış, adı Avrupa’nın önde gelen kulüplerinde geçen Orkun da Hollanda Milli Takımı’ndan defalarca teklif almasına rağmen Türkiye’yi tercih etmesi Türk futbolseverlerce sevinçle karşılanmıştı.

FC Eindhoven’da top koşturan Ozan Can Kökçü’nün @ozankokcu adlı kişisel instagram hesabının profilinde Azerbaycan Milli Takımı’nın resmi instagram hesabına yer vermesi dikkat çekiyor. Öte yandan futbolcu geçtiğimiz yıl kardeşi Orhun gibi Umre’ye gitmişti.

LGBT RENKLİ KAPTANLIK BANDINI REDDETMİŞTİ

Avrupa’da kariyerini sürdüren Orhun Kökçü, LGBT renklerine sahip kaptanlık kol bandını takmayı reddetmiş, lig arasında Umre ziyareti gerçekleştirmişti. Orhun’un babası ve menajeri Halis Kökçü Yeni Şafak Spor’a yaptığı açıklamada, oğlunun bu hareketi dini inancı gereği yaptığını ve kimseyi tatmin etmek için olmadığını söylemişti.

Baba Halis Kökçü aynı açıklamasında şu sözlere de yer vermişti: “Orkun, inancı ve tavrı ile tanınan bir kişi. Bu durum, kariyeri boyunca bu şekilde devam edecek. Orkun kişiliğini, inancının gerekçesini ve tavrını sergiledi. Her gün olsa da bu böyle devam edecek. Orkun, her zaman kendi doğrularını yaşar ve yaşaması da gerekir.”

Geçtiğimiz günlerde Hollanda Futbol Federasyonu, maçlarda takım kaptanlarının “OneLove” logolu bandı takması yönünde karar almıştı. Feyenoord'un kaptanı olan ve daha önce de LGBT renkli kaptanlık bandını takmayı reddeden Orkun Kökçü yaptığı açıklamada bunun başka bir amacı olduğuna dikkat çekmişti. (İTTİFAK)

Editör: Mehmet Poyraz