FED'in faiz kararının ardından altın piyasasında tekrar dikkat çeken bir hareketlilik yaşandı. Altın, yatırımcıları tarafından merakla takip edilirlik tüm zamanların rekorunu kırdı ve  altının gramı bin 234 TL'yi gördü.
Altının tarihi zirvesinin ardından gözlerin çevrildiği  para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten çok çarpıcı bir altın yorumu geldi. Son gelişmelere ilişkin Haberet'e konuşan Memiş, bu rakamların ekranlarda böyle olduğunun altını çizerek, 'Serbest piyasalarda ekranlarda 1264-1265 TL olarak görüldü' dedi.
“EKRANDA GÖRDÜĞÜNÜZ RAKAMLARIN GEÇERLİLİĞİ YOK”
Memiş, 'Ekranlarda gördüğünüz rakamların bankalarda veya serbest piyasalarda geçerliliği yok. Vatandaş kuyumcuya gittiği zaman, banka uygulamasından aldığı zaman 1265 TL'den satın alıyor.' şeklinde konuştu.
“SON ALIM FIRSATI MI ”
 “Altın nereye kadar yükselecek. Altında alım fırsatı olacak mı?” sorularına ise 'Son alım fırsatı, ondan sonra altın diye bir şey yok' diyerek altın yatırımcısını uyardı.
ALTIN HANGİ RAKAMLARI GÖRECEK
Altın ile ilgili yaz aylarına dikkat çeken Memiş “Haziran'dan sonra 1450-1550 TL seviyeleri yaz ayları boyunca görülecek' iddiasında bulundu.

Editör: Onurcan Şimşek