Para kazanmak demiyorum olmayan para ile iş kurmak, başkasının parası ile para kazanmanın yollarını anlatmak istiyorum. Şimdi yok artık!. Bize hikaye okuma para olmadan nasıl olacak o iş diyenler olacak. Daha önce sermeye olamadan para kazanmanın yollarını yazdım. Kısaca hatırlatma olması açısından şöyle deyim. Para olamadan para kazanmak ve iş kurmak için hizmet satacaksin, firmaların ürünlerini satmak, danışmanlık yapmak, aracılık yapmak, önce sat sonra yap modeli iş kurma, ön ödemeli işler yapmak. Eğitim vermek, toplayıcı olmak olarak sıralamış bulunuyum . 

1. Bir sektör de ürün az ama talep çoksa o zaman sipariş üzerine iş yaparsınız. Müşteri den parayı alır sonra üretim yaparsınız. Müşteriden alınan para ile teslim edilecek

işini tarihi arasındaki zaman farkında parayı başka yatırım enstrümanlarinda kullanarak çifte kazançsağlarsınız. Ancak bunu yapmak için güvenilir olmak zorundasınız. 

2. Düşük faizli kredi: ile para alıp yüksek getiri ile iş yapmak. Esnaflarla ve sanayicilere verilen kredi faizleri düşük ve ödemisiz dönemleri vardır. Bu para ile size kazançsağlayin. kazancı faiz ödemesi ve giderlerlerinden toplamından daha yüksek olmalı. 2 Yıl ödemesiz 5 yıl vadeli faizsiz kredi alıp faize yaptırmak da kazançsağlar. 

3. Akıllı borçile borçlanma: Borçla aldığınız ürünü ve yatırımı kiraya verme durumunda kıra getirisi aylık ödeme miktarından yüksek olmalı. 

4. Önce sat sonra ödeme: Yayın evleri ve market zincirlerinde kullanılan yöntemdir. Alınan ürün için 6 , aylık çek verilir ve altı aylık da ürün alınır. Bu durumda firma 5 aylık ürün miktarı kadar parayı elde tutmuş olur ki bunu yatırım araçları, gayrimenkul, finansal işlemlerde kullanarak ek kazançelde eder. 

5. Borçlu işletme devir almak: Borçmiktarı firma değerine yakın olan işletmeyi borçu ile devir alarak işletmeye başlarsınız. Borcu uzun vadeye yaymak, yüksek faizli borcu düşük faizli borçla takas etmek mümkündür. İşletmenin geliri ile borcu bittikten sonra ister işletmeye devam edersiniz, ister kiraya verir yada hisse satışı yaparsınız. Tamamen size kalmış. Burada dikkat etmek gereken nokta şahıs şirketi kapama yapılır. Borçşahıs üzerine olur. Ancak şirket olursa tüzel kişilik olduğu için borcu ile birlikte devir alınır. Vergi, banka, SGK, yazılı firmalara borçolduğu gibi piyasaya açık borçda olabilir. Burada firmanın aylık ciro ve net kazançdoğru hesap edilmeli. İşin ve işletmenin gelişme potansiyeli olmalı. 

6. Kar paylaşım modeli: işletmelerini yönetmeyen kişilerden işletmeciliğini net kar yada ciro üzerineden paylaşım modeli ile anlaşmaya varmak. Burada işletme de bir hakkınız yok. 

7. Yap işlet devir et modeli: firma sistemi kurarak anlaşma yılına kadar işletir sonra çalışır halde size devir eder. Yâda firma kurulum yapar gelirden firmaya ödeme yaparsınız. Makina için ayırdığınız parayı kıra bedelinden daha yüksek kazançsağlayan işlerde kullanırsınız. 

8. Kiralama modeli: İşletme için makina ve ekipmanlar, araç, iş makinesi almak yerini lesing hizmeti veren firmaya başvuru yaparak % 20 peşinet verirsiniz geri kalanı kiralama anlaşması yapılır. Anlaşma sonunda makina ve araçlar size teslim edilir. 

9. Yurtdışı finansman kaynağı: Bazı yatırımlar için yurtdışından ortaklık, kar paylaşım yada faizle döviz cinsinden % 1.5 yılık para bulmak mümkün, Türkiye de bu oran % 4.5 ile 6 oranında değişir.

10. Aracılık yapmak: emlâk ve otomotiv sektöründe evini yada aracını satışını yapmak amacıyla anlaşma yaparak satış yapmak komisyon yada beli bir ücret almak. Tapu işlemleri, araçmuayenesi yaptırmak, plaka işleri, ev ve iş yerlerine elektrik, su, doğalgaz abonelik işlemleri akla İlk gelenler. 

Ü lkemizde zengin olmak için iki eşik değer vardır. Biri üçyüz bin TL kazanmak bu miktarda parayı bulursanız ondan sonra İlk bir milyon para kazanma eşiğine gelirsiniz. Ondan sonra milyoner olmak ve orada kalmak çok kolay olur. Tabi ki ilk 300.000 TL yi kazanmak için giderinizden daha fazla kazançelde ederek birikim yapmak, aktif yatırım ve pasif gelir kaynaklarına sahip olmak gerek. 

Şöyle düşünün zengin bir adam var birde siz iş makinası alacaksınız. Siz % 80 ni nakit olsa dâhi krediniz olmazsa alamazsınız ve kimse size ortak olmadığı gibi borçvermez. Fakat Zengin olan bir TL harcamadan alır. 

Bir firmadan 20.000 âdet 5 TL lik ürünü 1 yıl vadeli aldınız. 

Bu ürünü 4 veya 4.5 TL ye satarak nasıl kazançelde edersiniz?.   

Yâda 5 TL lik ürünü yüzde kaçindirim ile nakit ödersiniz. 

Ü rünü piyasa fiyatından daha yüksek fiyata nasıl satarsınız.