Bayrampaşa Halk Pazarı'nı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, esnaf Mehmet Özdemir, terör örgütü eleştirisinde bulunmuştu. İddiaya göre bunun üzerine İmamoğlu, Özdemir’in yanına gelerek "Sen terbiyesiz birisin, ahlaksızsın birisin" diyerek hakaret etmişti. Bunun üzerine Özdemir avukatları aracılığıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hakaret davası açtı.

 “ŞEHİT ÖMER HALİS DEMİRİ DÜŞÜNÜP HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR”

25 yıldır pazarda esnaf olduğunu dile getiren Mehmet Özdemir, "Biz gerekeni yapıp İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu mahkemeye verdik, biz davamızın peşindeyiz. Bana hakarette bulunduğu için adli sürecimiz devam ediyor. Bana birçok vatandaş gelip dik duruşumdan dolayı tebrik etti. O gün gece 12’ye kadar telefonlarım çaldı arayıp tebrik ettiler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması beni çok mutlu etti. Cumhurbaşkanı benim için ikinci Abdulhamid Han. Çünkü dik durup yolundan şaşmayan bir lider. Bize tam böyle bir lider lazım. Bazıları gelip benle fotoğraf çektirdi. Bana helal olsun gerçekten halen böyle yürekli insanlar varmış dediler. Gençler pazarayken yanıma geldi. Benim bu çıkışımdan dolayı oy verirken AK Parti’ye atacağını söyledi" dedi. 

Olayı anlatan Özdemir, "Ben pazardaydım Büyükşehir Belediye Başkanı geldi. Ben de ona 'PKK ile beraber olan, onlarla beraber yürüyenler benim tezgâhıma gelemez' dedim. Ondan sonra geldi bana dedi ki 'PKK'lı sensin ben değilim' dedi. Bazı hakaretlerde bulundu. Ben Anadolu çocuğuyum şehitlerin gazilerin arkasında duruyorum, 30 mermi yiyen şehit Ömer Halis Demiri düşünüp hiç mi vicdanınız sızlamıyor sizin dedim” diye konuştu.  

“MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI DA AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Müvekkilinin haklarını sonuna kadar koruyacaklarını ifade eden Avukat Yunus Kurt, “Bilindiği gibi müvekkilimize pazar yerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın bir takım hakaretleri olmuştu. Bununla ilgili gerekli mercilere şikâyette bulunduk. Yasal süreci takip ediyoruz şikâyetimizin arkasındayız. Hakaret davasının akabinde maddi ve manevi tazminat davası da açmayı düşünüyoruz. Tabi bu süreçte yargı kararını verecek” diye konuştu. (İHA)

Editör: Ali Aydın