14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçminde 1 milyon 363 bin 143 oy geçersiz sayıldı. Seçmenlerin oy pusulaları üzerine 'Şampiyon Galatasaray', 'Siyasi görüşü Beşiktaş', 'Ali Koç istifa' gibi yazılar yazarak oylarını geçersiz hale getirenlere Pelin Akil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ateş püskürdü!

Screenshot_2-17

Oyuncu Pelin Akil, geçersiz oy kullanan ve oy pusulalarını sosyal medya hesabından paylaşan seçmenleri ağır sözlerle eleştirdi. Akil, paylaşımında geçersiz oy kullananlara '1 milyon 363 bin 143 tasdikli gerizekalı' ifadelerini kullandı.

Oyuncu, gösterdiği bu tepkinin kendi görüşünden oy kullanmayanlara olduğunu düşünenlere ise açıklama yapmak zorunda kaldı. Kendisine bu nedenle hakaret edenlere karşı hukuki süreci başlatacağını ifade etti. Söylediklerinin çarpıtıldığını ifade ederek şu sözlere yer verdi:

'Ben bir partiye oy vermiş kimseye söz söylemedim. Eli titreyip damgayı kaydırana da değildi lafım. Dileyen dilediği partiye oy verebilir. Benim lafım oy pusulasını karalayıp, futbol takımlarını yazıp paylaşım uğruna oylarını geçersiz kılan kişilereydi.' dedi ve söylediklerinin çarpıtıldığını düşünenlere tepki gösterdi.

Screenshot_1-17

'Çocuklarımızın geleceğini düşünmeyen, fotoğraf çekme uğruna seçmen kâğıdını hiçe sayan, dalga geçen şuursuz akıllaraydı. Yoksa her insan oy vereceği kişiyi seçmekte özgürdür. Siz çok iyi anladınız da çarpıtıp başka anlamlar çıkarıp yorum yazan insanlaradır bu açıklamam.' ifadelerine yer verdi.

Editör: Melek Aydın