Basketbol Süper Ligi`nde yeni sezon üçmaçla start aldı. Günün en önemli maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda konuk olduğu TEKSÜ T Bandırma`yı 57-89luk skorla adeta sahadan sildi. İzmir ekibi boyalı alanı çok iyi kullandı, topu iyi paylaştı ve savunmada etkili neredeyse maçın tamamını açık farkla önde götürdü. Henüz ligin ilk haftası oynandı ama KoçUfuk Sarıca çok uyumlu bir takım kurmuş. Özellikle pota altındaki ikili Amath M`Baye ve Jordan Morgan ligde birçok takıma eşleşme problemi yaratacak izlenimi verdi. Tamamen yeni oyunculardan kurulu, birbiriyle oynamaya alışmamış durumda bu kadar etkili olabilen bir Karşıyaka, uyum sürecini sorunsuz aşıp, formda oyununu sezon sonuna yayabilirse zirveye aday olur. Kadro kalitesi olarak Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko açık ara önde göründüğü ligimizde, Pınar Karşıyaka ve Tofaş bu ikili için ciddi rakip durumunda. Ligin en gençkadrolarından birine sahip Teksüt Bandırma`ya gelince, farklı kaybetmelerine rağmen playoff yaparlar görüşündeyim. DJ Shelton dışında 4 yabancısını değiştiren Bandırma oyunu hızlandırdığında çok etkili olabilen bir ekip. Rıdvan Öncel, Berke Atar, Şeyhmuz Hazer gibi yaş aralığı 19-20 olan ancak ciddi katkı veren bir yerli rotasyona sahip. Özellikle Rıdvan Öncel ligin en atlet yerli gardlarından, şutuna istikrar katması halinde milli takım rotasyonuna dahil olabilir. Teksüt Bandırma`nın tek eksiği tecrübe. Onu da sezon içinde aşacaklarını düşünüyorum.

Sezona galibiyetle başlayan bir diğer ekip Türk Telekom oldu. Sahasında Galatasaray`ı ağırlayan Ankara ekibi son çeyrekteki etkili basketboluyla Galatasaray Doğa Sigorta`yı 78-66 mağlup etti. Ankara ekibinde NBA patentli skorer gard RJ Hunter`ı iyi buldum. Türk Telekom`un saha içi lideri olacağı görüntüsü verdi. Uzun forvet Kyle Wiltjer ve pivot Moustapha Fall boyalı alanda etkili oldu. Türk Telekom geçen sezona oranla daha dar ama daha mücadeleci bir kadro kurmuş. İyi bir savunma takımı görüntüsü veren Telekom bu haliyle playoffu zorlar. Galatasaray ise kaybetmesinin ötesinde ciddi sorun barındırıyor. Takım önemli potansiyele sahip geçen sezonun başarılı ismi Aaron Harrison, takıma yeni katılan Yiğit Arslan, Göksenin Köksal çoğu takımda olmayan kısa rotasyonu, ancak oyun kurucu bölgesi Galatasaray`ın yumuşak karnı. Lazeric Jones ve Can Korkmaz oyun kuramıyor, Emir takımı oynatma konusunda başarılı ama fizik olarak çok yetersiz. Sarı kırmızılıların bir diğer defosu boyalı alanda. Pota altındaki isimler Ben Moore, Greg Wittington ve Zach Auguste çember savunmada yetersiz. Geçen sezon da benzer sorunları yaşayan Galatasaray, çok iyi savunma yaparak ve iyi mücadele ederek o açıkları kapatıyordu. İlk maçta o yırtıcılıktan çok uzak görünen Galatasaray, hücumda Aaron Harrison`un eline bakıyor. Bu görüntüsüyle sarı kırmızılılar geçen sezonu arayacak gibi.

İlk günün bir diğer maçında Darüşşafaka, Arel Ü niversitesi Büyükçekmece`yi 92-85 yendi. Ligin en zayıf kadrolarından biri olan Büyükçekmece kaybetmesine rağmen ilerisi için umut verdi. İstanbul ekibi, Andrew Andrew, Osiris Eldridge, ilk maçta oynamayan Kenny Hayes ve pivot Robert Upshaw ile iyi bir hücum potansiyeline sahip. Hücumda çok atar ama savunmada sıkıntı yaşar. Darüşşafaka ise daha derin bir kadroya sahip. Playoff için şansı var.