Adana’nın Pozanti ilçesine bağlı Karakışlakçı Mahallesi'nde '9. Karakışlakçı Bal ve Çilek Festivali' düzenlendi. Festival, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın katılımıyla gerçekleşti. Bölge halkının ve üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılışında konuşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, '5 üretici ile başlatılan çilek üretimi Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün destekleri ile 27 üreticiye ulaşmış 4 yıl içerisinde 800 Bin fide çilek desteği ve tarım makinaları desteği sağlanarak üretim güçlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Arıcılara da seyyar güneş panelleri hediye ettiklerini söyleyen Çay, "Yol çalışmaları, mevzi imar planları yapılarak köyün geleceği planlanmıştır' diyerek köylünün kalkınmasına destek sağlandığını belirtti.

'Bütün bu destek ve hizmetlerinden dolayı Hüseyin Sözlü Başkanım ve ekiplerine, Pozantı Belediye çalışanları ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' diyen Çay, 'Bu festivale destek olan Karakışlakçı Muhtarımız Harun Yetkin ile Büyükşehir Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığına, Kamu kurum ve kuruluşları ile sponsor firmalara da ayrıca teşekkürü borç bilirim' şeklinde konuştu.

Festivalin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay esnafı ziyaret etti. Esnafın dertlerini ve şikayetlerini dinleyen Sözlü ve Çay hemşerilerinin yoğun sevgisi ile karşılandı. Halkla uzun süre sohbet edildi.