Kastamonulu çiftçi İlhan Çakmakoğlu, prematüre doğduğu için evine getirdiği ve 'Kubilay' adını verdiği buzağıya adeta çocuğu gibi bakıyor. Bu sayede 15 kilogram doğan prematüre buzağı, 1 haftada üç kilo alarak hayata tutunmayı başardı. 
Kastamonu’nun Seydiler ilçesine bağlı Yukarı Arslanlı Köyünde çiftçilik yapan İlhan Çakmakoğlu, Aralık ayı içerisinde prematüre doğan buzağısını evine getirip ona özel bir ilgiyle bakıyor. Çakmakoğlu, bebek şampuanıyla yıkayarak temizlediği buzağıyı, evin bir odasında oluşturduğu alana yerleştirdi. Yaşamasını çok istediği buzağıya 'Kubilay' adını veren ve bir ay daha evinde bakmayı planlayan Çakmakoğlu, buzağıyı annesinin sütüyle biberonla besliyor. 
Veteriner Hekim ile besicilerinin özel ilgisini sonrası hayata tutunan ve prematüre doğduğu için eksik olan yaşam fonksiyonlarını tamamlayan buzağı, evde özel olarak bakıldığı için 1 haftada üç kilo alarak hayata tutunmayı başardı. 8 aylıkken erken doğum sonrası doğan prematüre buzağı, 9 ay 10 gününü tamamlandıktan sonra doğal yaşamına geri bırakılacak. 

40 yıldır çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığını söyleyen İlhan Çakmakoğlu, 'Bir tane Doğu Arjantin köpeğimiz hastalandı. Köpeğimizin arka tarafı felçli gibi arka ayaklarına basamaz haldeydi. Bende veteriner hekimi arayarak durumu bildirdim. Veteriner Hekim arkadaşımız köyümüze gelip köpeğimizi tedavi etti. Ardından ahırda hamile olan büyükbaş hayvanımızın da rahatsız dediğimizde onu da muayene etti. Veteriner Hekim, yaptığı muayenede doğumun başladığını söyledi. Bunun normal bir şekilde doğum olamayacağını söyleyip, sezaryenle buzağıyı alacağını söyledi. Veteriner hekimimiz, hayvanımızı operasyonla buzağısını annesinin karnından sağ salim aldı. Şuan annesi ve buzağımız ikisi de sağ salim hayatta. Bu normal bir doğum değil, 8 aylık prematüre bir doğum olduğundan bunu hijyenik bir ortamda bakıyoruz' dedi.