İnternet tüm alışkanlıklarımızı değiştirirken, teknolojinin ilerlemesiyle FM bandından yayın yapan radyolarda şekil değiştirdi

 2020 Eylül ayıyla yeni Küçük Çamlıca Televizyon kulesinde 100 radyo yayını, birbirlerinin gücünü kesmeden yayına başladı. Her ne kadar Ulusal Yerel ve Bölgesel yayın yapmakta olan bir frekanslar var olsa da, sosyal medya, aplikasyon uygulaması aktif web sitesi, youtube üzerinden aktif yayınlarını korumayı başarmakta radyolar. Elbette dijital platfomda müzik yayını sunan playlistler, müzik programları var. İnternet aracılığı ile programların indirilip, sınırsızca dinlenilen şarkılardan ibaret.. Fakat radyo kültürüne aşina olan iyi bir dinleyici bir programcı sesi arar bir dost, bir arkadaş, acısını, derdini, ayrılığını ,mutluluğunu paylaşmak için. Bu anlamda Radyo dijitalleşen dünyada yerini ve saygınlığını korumaya devam etmektedir.

1927 ‘den bu yana Radyo var. Bu serüven bugün hala devam ediyor farklı frekanslarda. Fakat Büyüklerin ajansı ,gençkızları Müzeyyen Senar’ı ve tüm ailenin radyo tiyatrosu gibi dinleniyor takdir, ilgi görüyor.

Mesleki anlamda bende çok ufak yaşlarda sesimi duyurdum. O zaman bile ekran ve  radyoda sesimi duyurmadan öz Türkçemizi öğrenmekti tek hedefim. İnsanlara bir şeyler vermek istiyorsak iletişim ve Türkçe ifademizin kusursuz olması gerektiği kanaatindeyim. 

Türk Müziği bizim öz Müziğimiz.. Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi  ‘’Bir ulusun yeni değişikliğinde ölçü, müzikte değişikliği , kavrayabilmesidir. İşte bu dinlediğimiz musiki hakiki bir Türk musikisidir ve hiçşüphesiz yüksek bir medeniyetin musikisidir. Bu musikiyi dünyanın anlaması lazımdır. Onu bütün dünyaya anlatabilmek için, bizim milletçe bugünkü medeni dünyanın seviyesine yükselmemiz gerekir’’ 

Radyolar hep var olacak..

Bu arada çok yakında POWER GRUP en sevilen radyolarından POWER POP’ta hafta içi her gün 
70’ler 80’ler 90’lar’ı sizlerle buluşturmak için yayında olacağım..
Yayın saatimi bildireceğim