Yağmur öncesi ve sonrası tatlı bir hava vardır ya hani, dün öyleydi. Sabah annemi aradım, babamı rüyasında gördüğünü söyledi .Beni sormuş, Türkan nerede? demiş, bunu duyunca o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Ne zaman üzgün olsam, hissettiğini biliyorum. Mahzun ve şaşkındı gönlüm. Annem ,son günlerde ismen dua ettiğim birini söylemiş, oraya gittiğimi söylemiş, babam rüyada “ben Türkan’ı almaya gidiyorum” demiş...Küçük bir kız çocuğu idin ve üzerinde yeşil, güzel bir elbise vardı dedi anneciğim. Rabbim hayırlara tebdil eylesin. Amin.

İftar için misafir davet etmeyi bile öğleden sonra hiçbir hazırlığım yokken, akledebildim... Hz. Ömer ve eşi teşrif etsin istedim hanemize, misafirlerimin nezdinde. Davetimize icabet olundu, ilk defa yetişecek mi diye kaygı etmeden bir sofra hazırlandı, tektim ama hiçyorulmadım, bir bardak su aldım, çeyreğini içtim yemek hazırlarken, sonra oruçlu olduğumu hatırladım, ikramdı dedim, içimde tatlı bir huzur vardı. ne kadar çok zahmetler etmişsin denildi oysaki hiçyorulmamıştım, meğer ne güzel bir habere müjdeye gebeymiş bugün, 29 Mart Çarşamba 2023. Ramazanı şerifin 7. günü. İftar edildi cemaatle namaz kılındı, evime ilk defa gelen misafirlerimle ne zamandır özlemini duyduğum bir aile ortamı yaşadık. Öyle ki sohbetten dolayı hediyeyi açma nezaketini bile kaçırmışım. Misafirleri yolcu ettik, sonra eşimin farklı bir ses tonuyla seslendiğini duydum salona koştum, endişe mi şaşkınlık mi anlayamadan. Evet ümidim vardı, olmamıştı ama ev sahibinin de bir bildiği vardı, hayırlı bir zamana ertelemişti.. Belki de bu teslimiyet neticesinde Rabbim öyle merhametli ki çok da kıyamadı çok da geciktirmedi, elhamdülillah, bu ramazan gecesi büyük davetini bize bildirdi. Hediyemizi açmadan, büyük hediyeyi lütfeyledi. Hz Ömer’ in yolda kız kardeşine uğradığında hidayete erme mutluluğu muydu, misafirin güzelliği sirayet etmişti sanki, evin her yerinde tabaklar ikramlar çaylar, henüz hiçbir şeye elimi sürmeden, bu müjdeyle ilahi bir ikram sunulmuştu. Tatlı bir sürpriz, duygular anlatılamayacak kadar yoğun, ben sakin, annemi aradım, ablamı aradık, size de böyle bir haber geldi mi diye? Konuşurken aa bu kurban bayramında mi gidiliyor? hemen mi? dediğimi hatırlıyorum, sonra gülüştük, evet hac bu sene kurban bayramında dediler:)) sanki verilen bir ikram var, hak var, istediğimiz herhangi bir zamanda kullanılmak üzere gibi düşündüm o an için, bu kadar çabuk muydu? Evet iyi ki de öyle, müjdenin şaşkınlığı geçince de belki bu iki ay uzun gelecek, bilemiyorum.

Sonra Hz. Ömer ve ailesi olarak hayal ettiğim misafirlerinin hediyesini açtık. Rabbim bu haber sonrası birde böyle bir teselli göndermişti. Sanki bütün hayatımın tesellisi ve bir demet şükrü gibi. Çok değerliydi  zamanlama olarak, her anlamda. Normal şartlarda da Kuranı kerimin her satırını  böyle teselli ve şükür sebebi olarak görebilsek, görebilseydik, hayırla telafi etmeyi nasip eylesin Rabbim.

Bir ayna ve üzerinde şu ayet yazıyordu. Ali İmran suresi 139. ayet;

'Gevşemeyin, üzülmeyin! Eğer inanmışlardan iseniz üstün en üstün olan  sizsiniz `Uhud savaşı sonrası mümin kullarına bir şifa ve teselli gibi inen umut ayetiydi. Rabbim; bizleri daima samimi bir niyet, gayret ve ferasetle, ümitsizliğe kapılmadan senin yolunda yürüyenlerden eyle, ayaklarımızı ve yüreklerimizi sıratı müstakim üzere sabit kil. İki cihanda hayırlı fetihlerle bizleri ebedi kurtuluşa erenlerden eyle ! Amin. Bu sabah ki rüya da, babamın beni sorması, beni almaya gitmesi bu müjdenin habercisiydi. Sevabına nail eylesin babacığımı, özlemle gitmeyi arzu eden anacığıma vermek isterdim bu vizeyi, lakin benim haddimi aşıyor, Rabbim sevabına nail eylesin. Bir bir dostlarım gönlüme düştü, sevdiklerimle bu mutluluğu zihnimde paylaşmaya başladım. Hepsi için dua edebilme imkanını düşündüm, hepsinden ayrı ayrı dua mektubu almayı düşündüm, daha ayrıntılı dualar edebilmek için; onların da en hayırlı zamanda gidebilmesi için dua ediyorum. İnsan yaşadığı bir mutluluğu sevdikleri de yaşasın ister ya. Onlar zaten çok mutlu, sevdikleri için mutluluğum ile mutlu oldular zaten. Ben yine de bu sevaptan sevdiklerimin, gönül dostlarımın hayırla maddi manevi güzelliklerle hissedar olmalarını diliyorum Rabbimden. Bu durumun tesellisi de geldi, bugünkü telefon görüşmesinde, 'birimizin orda olması bile çok güzel, hepimiz orada gibi oluruz gönül bağı var, dualar var çünkü çok şükür`denilmesi büyük bir teselli oldu, elhamdülillah. Bu teselliyi kendisiyle vesile kılan kıymetli dostuma, 'dün hiçbeklemediğim bir anda beni aradın, hayırlı ramazanlar dedin, çok mutlu oldum, lakin şaşkınlığım da vardı mutluluğum kadar, çok bir mutlu ettin, sanki biliyormuşçasına bu haberin gündüzünde aradın, şimdi ben de bu müjdeyi vermek için bugün seni haberdar etmek için arıyorum dedim. Bütün gün sanki bu habere hazırlamıştı Rabbim, ilmek ilmek. Bir müjde ortamına, misafir ikramlar, muhabbet hediyeler ve yüce davet. Bu güzel davetin sorumluluğunu layığı ile yerine getirebilmek ve sorumluluğunu taşıyabilmek için dua istirham ediyorum deyince; ‘Türkan,  ben şuanda Fatih sultan Mehmet Han' in kabri başındayım, bir Fatiha da sen oku,’ dedi. Allah'ım rüya gibi, bu muhterem zat' in şahitliğinde bu müjdeyi vermiş olmak, çok daha güzelliklere vesile olsun, haberdar oldu inşallah, İstanbul'un fatihi bu müjdeyi duymuştu. Hayırlı mübarek olsun onların hürmetine...Dualaştık.

En sevgiliye, ve bu mübarek davete en sevdiklerimle, gönül dostlarımla gidiyorum nasip olursa, mekandan münezzeh sevgimizle beraberiz, dualarımız müşterek, sizin için dualarım  olacak inşallah. Bunu bana kolaylaştır Allah'ım, en razı olduğun şekilde bu kutlu yolculuğu ve mübarek davetin  ifasını en hayırlı şekilde nasip eyle...Dostlarımın, sevdiklerimin duasını da sen bana nasip eyle...Hayrını, sevinçve müjdesini iki cihanda da bana, aileme, sevdiklerime, gönül dostlarıma ve Rabbim senin dostlarına cömertçe nasip eyle...serinlik ve selametle, af ve afiyetle, iyilik, güzellik ve bol şükürle. Elhamdülillahi Rabbil alemin. Amin.