Geçen sezonun 32. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçında Emre`nin ayağı kırılmıştı. Şimdi aynı Rize deplasmanında ise sırasıyla önce Muslera ve ardından Andone sakatlandı.  Galatasaray`ın kalecisi Fernando Muslera nın, sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edildi. Yaşadığı talihsiz sakatlık sebebiyle Muslera`nın, yaklaşık 6-8 ay arası sahalardan uzak kalması gündemde. Florin Andone`nin durumu ise yapılan MR tetkikleri sonucu sağ dizde darbeye bağlı ileri esneme sonucu içyan bağında tama yakın, ön çapraz bağında ise kısmi yırtık tespit edilmiş. Andone sakatlıktan çıkıp yeni yeni form tutmaya başlamıştı. Geçen sene Emre Akbaba bu sene hem Muslera hem Andone derken Rize deplasmanı Galatasaray`a hiçiyi gelmedi. Yaşanan bu sakatlık sonrası sarı-kırmızılı ekip, internet sitesi üzerinden çok sert açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların bir kısmı aynen şöyle:
Cellat başı`
'Yaşanan bu sakatlıklar karşısında futbolun tüm paydaşları tek bir duyguda kenetlenmişken, rakip takım başkanının söylemleriyle takındığı tavır ve asıl görevi tarafsız, adil bir yönetimle sporcunun sağlığını korumak olan hakemlerin verdikleri kararlar Türk Futbolu için utançvericidir. Kararlarıyla maçın sonucuna doğrudan etki eden maçın orta hakemi bundan böyle bizim için bir hakem değil 'cellat başı'dır...' 
Şimdi akıllardaki tek soru Muslera sonrası en çok güven duyulan bölge olan kale kime emanet edilecek? Tek alternatif  Okan Kocuk. Sezon sonuna kadar Okan Kocuk kaleyi güvenle koruyacaktır. Okan için bu durum  kendini geliştirmesi açısından büyük bir şans olacaktır.