Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki eylemlerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Donetsk bölgesinde en yoğun çatışmaların Avdeyevka bölgesinde yaşandığı belirtilen açıklamada, Rus ordusunun bölgeye füze saldırıları düzenlediği ve Ukrayna ordusunun Donetsk’teki Krasnogorovka ve Yasinovataya yerleşim yerlerinden geri çekilmek zorunda kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamaya göre Donetsk, Harkov ve Zaporijya bölgelerinde Ukrayna ordusuna ait çeşitli mühimmat depoları ile Zaporijya'da bir komuta yeri imha edildi.

Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’nın Odessa Limanı'na yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin de bilgi verilirken, "29 Mayıs'ta Ukrayna donanmasına ait 'Yuriy Olefirenko' adlı son savaş gemisi, Rus Hava Kuvvetlerinin Odessa Limanı'ndaki savaş gemilerinin iskelesine yaptığı yüksek hassasiyetli silahlı saldırı sonucu imha edilmiştir." ifadesi yer aldı. 

Konaşenkov ayrıca, savaşın başından bu yana Ukrayna ordusuna ait toplam 429 savaş uçağı, 235 helikopter, 4 bin 490 İHA, 424 uçaksavar füze sistemi, 9 bin 345 tank ve çeşitli zırhlı araç, bin 103 çoklu roketatar sistemi, 4 bin 946 otobüs ve havan topu, 10 bin 574 özel askeri aracın imha edildiğini söyledi. (İHA)

Editör: Mehmet Köşker