MEHMET POYRAZ/ittifakgazetesi.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın NATO üyesi olma kararının iyice düşünülmeden alınmış bir karar olduğunu ve bu sebeple bölgedeki durumu kötüleştireceğini söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün ülkesinin NATO'ya katılımını öngören yasa taslağını imzalamasının ardından açıklama yapan Rus Dışileri Sözcüsü Zaharova, bunun iyice düşünülmüş bir karar olduğunun söylenemeyeceğini ifade etti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, bugün düzenlenen bakanlar kurulu toplantısının ardından ülkenin NATO'ya katılımına ilişkin yasa taslağını imzalamıştı. Parlamento, ilgili tasarıyı Çarşamba günü onaylamıştı. Niinistö'nün imzasıyla ülkenin ittifaka yaptığı başvurunun ulusal düzeyde onaylanması tamamlanmış oldu.

Sputnik’in aktardığına göre Zaharova’nın açıklamasındaki ifadeler şöyle:

“Bu karar, geniş bir kamuoyu tartışması olmadan ve medyada benzeri görülmemiş bir Rusofobi kampanyasının etkisi altında alındı. Üstelik bu siyasi kampanyanın arkasında ABD ve bazı NATO müttefiklerinin olduğunu anlıyoruz.”

Rusya'nın, Helsinki'nin NATO'ya üyelik kararının yapıcılıktan uzak olduğunu ısrarla belirttiğini hatırlatan Zaharova devamında şu sözlere yer verdi:

“Bir kez daha altını çizmek isterim ki bu, Avrupa'daki siyasi ve askeri durumu kötüleştirecek, Baltık bölgesinin militarize olmasına ve Arktik'te gerilimin tırmanmasına yol açacak.” (İTTİFAK)

Editör: Mehmet Poyraz