Türkiye Rusya'dan 4 adet S-400 füze savunma sistemi bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı S-400 füzlerinin teslimat tarihini Temmuz 2019 olarak belirlemişti.

Ardından Nisan ayında, Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Başkanı Aleksandr Miheyev, "Üretim başladı. Bu noktada bazı süreçler, aşamalar var. Her şey konuşuldu, sorumluluklarımızı yerine getireceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Rusya’nın devlet silah ihracatçısı Rosoboronexport tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın S400 savunma sistemini Türkiye’ye 2019’da vermeye başlayacağı bildirildi.

Aleksandr Miheyev açıklamada "Türkiye'ye S-400 teslimatına gelirsek, sözleşme, üzerinde anlaşılan süre içinde hayata geçirilecek. Sözleşmeyi 2019'da hayata geçirmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.


YEREL PARA BİRİMİ KULLANILACAK

Rosoboronexport ayrıca, dış ticaret ortaklarıyla anlaşmalarda yerel para birimleri kullanmaya başlayacağını da belirtti.

Dünyanın en modern savunma sistemi olarak bilinen S-400'ler ABD tarafından eleştirilse de savaş tehditlerine karşı en caydırıcı unsurlardan biri.