`height=

SADEK toplantısında alınan kararları değerlendirmeye devam ediyoruz.

WEB tasarımı yapılmış değil, web sayfası açılmış satead.org.tr adıyla.. Ama tasarım yok!... Başkan, Sanat ve Tasarım Fak. Dekanı.olduğu için daha enerjik, tasarımı güzel bir web sayfası bekliyoruz. 

2/ Sanatta Yeterlik Mezunlarının Unvan Kullanabilmelerine Yönelik Çalışma Başlatılması,

AY: Yıllardır, Güzel Sanatlar ve Müzik alanı akademisyenlerinin en önemli sorunuydu.  Başarılamadı. Sadece toplantılarda dile getirildi. Çok önemli ve çözülmesi gereken bir konu. Şubat 2019`da bir kez daha yazmışım:

Sanat kurumlarında 'sanatta yeterlik' konusu; (4)

https://www.internethaber.com/sanat-kurumlarinda-sanatta-yeterlik-konusu-4-1227492y.htm

T.Sağer`in verdiği bilgiye göre, Ü AK`a 'resmi bir yazı' gönderilmiş.. Sağer ' biz gönderdik, karar yetkisi Ü AK`ta diyor.  Ü AK  Y.K.`nda 'müzik alanında'  Prof.Erol Parlak var.. Kuruluşta E.Parlak`ın adına 'adaylıktan çekilen' ve  bir süre üniversitede 'Rek. Yard.' ve daha sonra 'Danışman' olarak  birlikte çalışan T. Sağer`in  E.Parlak ile görüşüp bu sorunu bitirmesi gerekiyordu. Bu bir fırsattı. Başarılamamanın sebebi ne acaba?

3/ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakülteleri ile Güzel Sanatlar Fakülteleri Bünyelerinde Yer Alan Görsel İletişim ve Tasarımı Bölümlerinin Lisans Öğrenci Almalarının Yetenek Sınavı ile Sağlanması, İletişim Fakülteleri Altındaki Bu Bölümlerin Yetenek Sınavı Olmadan Öğrenci Alımına Devam Etmesi,

AY: İletişim Fakülteleri altında Görsel İletişim ve Tasarımı Bölümleri`nin olmasının doğru olmadığı, acilen kaldırılması gerektiği ve yerinin GSF olduğu 'yazılı olarak' bildirilmeliydi. Karara uyum gösterilmesi 'etik' değildir. Bunlara SADEK`in karşı çıkması lazım; Bu konuları bilmeyen Ü AK üyeleri, SADEK`in kararlarına saygı duymalıdır. Güzel Sanatlar ve Müzik özel bir alandır.

4/ Öğrenci Kontenjanlarının YÖK Tarafından Fiziki Olanaklar ve Öğretim Elemanı Sayıları Dikkate Alınarak Belirlenmesi,

AY: Yine yanlış bir karara 'olur' verilmiştir. Değerli akademisyenlerin, ellerindeki 'yetkiyi ve bilgiyi', 'fiziki olanakları ve nitelikli kadroyu bilmeyen' YÖK`e devretmesi düşünülmemelidir. YÖK`ün her yıl kontenjanları artırdığı bilinmektedir. Ayrıca, bugün 10 öğrencisi olup, 3 Öğr.Ü y. ile eğitim yapan müzik kurumlarımız var. Önemli olan 'doğru program' ve 'nitelikli  kadro' meselesidir.

`height=

5/ Doçentlik Başvuru Kriterleri ve Anahtar Kelimelerin Güncellenmesi,

AY: Henüz Müzik Eğitimi Programları`ndaki 'sadeleştirmeyi' yapamayan (açıklanan listenin %40`ı yanlıştır.) Ü AK ve YÖK`e bırakmamak, hazırlanacak 'ortak teklif'i göndermek yerinde olacaktır. Yukarıdaki ifade muğlaktır ve çözüm ortada bırakılmıştır. Oysa, alan akademisyenleri olayı 'sahiplenmelidir.' 

YÖK`ün bölüm/ders ismi sadeleştirme taslağına bakış!..

https://www.ittifakgazetesi.com/yok-un-bolum-ders-ismi-sadelestirme-taslagina-bakis-m1640.html

'Müzik Eğitimi ABD programları..' yazıma, YÖK üyesi Prof.Dr. M.Şişman ın açıklaması; (5)

https://www.internethaber.com/muzik-egitimi-abd-programlari-yazima-profdr-msismanin-aciklamasi5-1887914y.htm

YÖK`ün açıkladığı taslak bile hala  uygulanmamaktadır 

6/ Güzel Sanatlar Fakültelerinde ve Konservatuvarlarda Özel Yetenek Sınavlarının Ü cretlendirilmesi,

AY: Öğrencilerden zaten ücret alınıyordu. Ama, çok yükseltmek düşünülüyorsa yanlıştır. Onun yerine sınav kalitesini artırmak doğru olacaktır. Artık, nota bilmeyen gençKonseratuvara alınmamalıdır.

Devam edecek!...