Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kampanyayı 'ya Allah bismillah' dedik, buradan başlattık. Bugün bir kez daha Sivas'tan yola çıkarak milletimizle kucaklaşıyoruz. Asırlar boyunca burası ticaretin sultan şehri oldu. O yüzden buraya sultan şehri deniyor. 31 Mart seçimleri çok önemli. Onun için rastgele ellere bu seçim bırakılamaz. Biz KİT'lere kadroyu verdik. Şu toplantıyı provoke etmeyin. Alışılmış bir lider değilim. Samimi olalım dürüst olalım. Ne diyorlar domates patlıcan patates sivri biber düşünün bir merminin fiyatı nedir düşünün. Kalkıyor patates soğan domates bunlarla konuşuyorlar. Bizi George Hans bir yerlerden vurmak istiyor bunlar da George Hans'a ön ayak oluyorlar. Birileri marketlerde yapıyorlarsa geçenlerde Kabine toplantısıdna açıkladım. Gerekirse tanzim satışları belediyelerimiz eliyle kurarız en ucuz ürünleri buraya getiririz.

''MUHSİN KARDEŞİMİZİN İSTİSMAR EDİLMESİNE TAHAMMÜL EDEMİYORUM''

Muhsin kardeşimizin istismar edilmesine tahammül edemiyorum. Birileri çıkıyor Muhsin kardeşim artık rahmetli oldu onu istismar etmek suretiyle arkasından Sivas'ta belediyeyi alma gibi bir gayretin içerisine giriyor.

6 YILDIR DÜNYADA NAM SALAN PARTİYİZ

Neymiş; 'AK Parti adayını çekecekmiş.' Sakın bu yalanlara dedikodulara fitneye aldanmayın. Sıradan bir mahalle partisi değiliz bu ülkeyi 16 yıldır anlı şanlı yürüten dünyada nam salan AK Parti'yiz. Bizim şu anda Cumhur İttifakımızın iki ayağı vardır, AK Parti ve MHP. Cumhur İttifakı'nın içinde başka parti yoktur. Bizimle rastgele bir resim çektirip ondan sonra bu resmi sağda solda istismar edenlere inanmayın. Böyle bir şey yok. Bu sene 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin 100. yıldönümünü kutlayacağız.

''VATANIMIZA, BAYRAĞIMIZA, İSTİKLALİMİZE UZANAN HER ELİ KIRARIZ''

100 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi bugün aynı yerde tekrar ediyorum. Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize uzanan her eli kırarız. Cudi'de Tendürek'te Gabar'da kırdık hatta Kandil'de kırdık yine kırarız. Afrin'de Cerablus'ta bize saldırmak isteyenlere gereken dersi verdik yine veririz. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere gereken cevabı veririz. Türkiye'nin çıkarlarına, kazanımlarına, büyük Türkiye hedefine karşı kurulan her tuzağı bozacağız. Türkiye'nin beka meselesini kendi akıllarınca dalgaya alanlar inşallah 31 Mart'ta milletimizden yine bir tokat yiyeceklerdir. Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, milletimiz, istiklalimiz bizim namusumuzdur, şerefimizdir.

''SON 16 YILDA SİVAS'A 28 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK''

Son 16 yılda Sivas'a 28 katrilyon yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihinde bunun bir örneği yok. CHP ben kıraathane diyorum onlar kumarhane diyor. La teşbih; dervişin zikri fikri meselesi var ya işte bunların durumu da bu.

''SİVAS DA KENEVİR ÜRETECEK''

Sivas da kenevir üretecek. Naylon poşetler olmayacak inşallah. Bu kenevirle hem atletimizi hem bez torbamızı yapacağız. Tüm Sivas'ı yatırımlarda cazip hale getirmek için teşvik sınıflandırmasında avantaj sağlamaya yönelik çalışmalar içindeyiz.

''DÖRDÜ DE EL ELE, KOL KOLA YÜRÜYORLAR''

CHP'nin terör örgütü güdümündeki partiyle kurduğu ittifakı kimler kimlerle iş tutuyor. CHP, HDP, İYİ Parti, Saadet Partisi, dördü de el ele, kol kola yürüyorlar. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu.

''2 AY AFRİN'DE LEBLEBİ ÇEKİRDEK Mİ KULLANDIK?''

Afrin'de olanları gördünüz değil mi? 2 ay Afrin'de leblebi çekirdek mi kullandık? Mermi bombaları kullandık. Silahlı silahsız İHA'larla teröristleri yok ettik. Bu ne domatese ne patlıcana ne sivri bibere benzer. Benim ecdadım Çanakkale'yi fethederken ne yedi içti bunu biliyorlar mı? Hedef saptırıyorlar.''